Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Президентка Грузії закликала громадян зробити вибір між Європою і Росією

Саломе Зурабішвілі

«Проблема набагато серйозніша, ніж законопроект «про прозорість іноземного впливу», головне – те, що відбудеться на виборах», – заявила президент Грузії Саломе Зурабішвілі в інтерв’ю британському каналу новин Sky News, коментуючи рішення «Грузинської мрії» продовжити просувати спірний закон, а також розгони учасників акцій, які виступають проти ініціативи правлячої партії.

«Ще раз проблема набагато серйозніша, ніж цей законопроект, який буде прийнятий приблизно через півтора місяці. Я накладу вето і він буде відкладений. Головне питання полягає у тому, що відбудеться на виборах, які відбудуться у жовтні наступного року. Ухвалено безліч законопроектів, які показують, що правляча партія намагається наблизити Грузію до Росії. Це те, чого населення Грузії, переважна більшість якого – 80%, вже 30 років каже, що не бажає», – сказала Зурабішвілі.

Коментуючи останній виступ засновника правлячої партії, який запевнив суспільство, що «Грузинська мрія» продовжить просувати закон, незважаючи на критику всередині країни та за її межами, президент заявила, що таким чином Бідзіна Іванішвілі «оголосив партнерів Грузії – Захід та Євросоюз, ворогами та агентами , які намагаються організувати революцію в Грузії». Тому громадянам на майбутніх виборах доведеться голосувати за Європу чи Росію.

«Цей закон – символ, але насправді є вибір – рішення, екзистенційний вибір, який Грузія має зробити на виборах: Європа чи Росія», – заявила Зурабішвілі.

Ехо Кавказу

 

Exit mobile version