Путінський холуй закликав угорців «окупувати Брюссель» на майбутніх виборах

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив з різкою критикою Європейського Союзу і закликав своїх співвітчизників допомогти «окупувати Брюссель» на виборах, призначених для блоку цього літа.

У своїй промові під час національного свята на честь угорської революції 1848 року проти правління Габсбургів, Орбан, який часто конфліктує з ЄС, заявив, що Угорщина повинна вибрати між «Брюсселем і угорською свободою» під час голосування.

«Вони починають війни, руйнують світи, перекроюють кордони країн і пасуться на всьому, як сарана. Ми, угорці, живемо по-іншому і хочемо жити по-іншому», – сказав Орбан, пише угорська служба Радіо Свобода (Szabad Európa).

До виборів до Європейського парламенту залишилося менше трьох місяців. Орбан заявив натовпу, що 2024 рік стане «поворотним моментом» для правого крила.

«Брюссель – не перша імперія, яка поклала око на Угорщину. Народи Європи сьогодні бояться, що Брюссель відбере у них свободу… Якщо ми хочемо зберегти свободу і суверенітет Угорщини, у нас немає вибору: Ми повинні окупувати Брюссель», – заявив він.

Ця Орбана пролунала наступного дня після того, як посол США в Угорщині Девід Прессман попередив Будапешт про розширення відносин з Росією, заявивши, що це викликає «законне занепокоєння з приводу безпеки».

Орбана та його правлячу партію «Фідес» критики в країні та за кордоном звинувачують у відступі від демократії, загрозі незалежності судової влади, а також у ворожому ставленні до мігрантів та представників ЛГБТ-спільноти.

Прем’єр-міністр Угорщини відкрито говорив про свої плани перетворити країну з демократичної на «неліберальну державу», а уряд взяв під контроль більшу частину угорських друкованих і телевізійних ЗМІ.
Будапешт також неодноразово використовував своє право вето, щоб зірвати ініціативи, підтримані іншими членами блоку, щодо допомоги Україні, яка протистоїть російській агресії. Віктор Орбан неодноразово демонстрував своє прихильне ставлення до Москви, незважаючи на повномасштабне вторгнення Росії в Україну. // Радіо Свобода

 

You may also like...