Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Рада провалила заключиний етап перейменування топонімів в рамках декомунізації

У Верховній Раді України  заблокували трибуну через провал парламентом постанови про перейменування окремих населених пунктів та районів України в рамках закону про декомунізацію, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко. 
Сьогодні парламент планував перейменувати понад 300 населених пунктів України, в тому числі 15 міст та сім районів, однак для ухівлення цього рішення, за словами депутата, бракнуло 18 голосів.На разі депутати, які блокують трибуну, вимагають у керівництва парламенту зібрати голів груп та фракцій на погоджувальну раду, а також скандують “Ганьба” на адресі голови фракції “Слуга народу” Давида Арахамії, оскільки президентська партія дала лише трохи більше сотні голосів за цю постанову.

Як уточнили в Русі Чесно, за постанову  проголосували 208 депутатів, 75 «не голосували», троє голосували «проти» та ще п’ятеро «утримались». Партія «Слуга народу» дала лише 132 голоси «за», при цьому троє «слуг» голосували «проти», а 40 представників владної фракції не голосували.

Врешті, голова ВРУ Русла Стефанчук закрив засідання парламенту, а голови фракцій пішли обговорювати питання на засіданні погоджувальної ради.

Зазначимо, що провалена постанова має завершити етап дерусифікації в Україні. Серед 15 міст, які планують перейменувати, такі як Ватутіне, Южне, Новомосковськ, Первомайський, Павлоград та інші. Також мають змінити назви семи районів та близько 300 сіл та селищ. // Дзеркало тижня

 

Exit mobile version