Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Єврокомісія рекомендувала надати Україні статус кандидата в члени ЄС

Рішення оголосила Урсула фон дер Ляєн.

Європейська комісія рекомендувала надати Україні статус кандидата в члени Євросоюзу.

Фото: energynews.com.ua

Відповідне рішення ухвалено за результатами засідання 17 червня. Його оголосила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Вона зазначила, що заявки України, Молдови і Грузії були уважно розглянуті на відповідність Копенгагенським та Мадридським нормам.

“Україна дуже ясно доказала свою відповідність європейським принципам”, – наголосила вона, згадавши і про восьмирічну війну.

Фон дер Ляєн додала, що нашій державі ще належить зробити деякі реформаторські кроки, щоб наблизитися до ЄС ще більше. Йдеться, зокрема, про верховенство права, антикорупційну діяльність, боротьбу з олігархами.

“Один чіткий меседж: так, Україна заслуговує європейську перспективу. Так, ми раді вітати Україну як кандидатку”, – наголосила вона.

Докладні вимоги уточнив голова Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

Статус кандидатки Єврокомісія також вирішила надати Молдові. Грузія отримає його, якщо виконає низку умов.

Остаточне слово в присвоєнні цього статусу – за Європейською радою – вищим політичним органом ЄС. Він складається з глав держав та урядів усіх країн Союзу. Для того, щоб Україна отримала статус кандидата в члени, необхідна згода всіх 27 членів Європейської ради, тобто, фактично, усіх лідерів країн ЄС. // LB.ua

Exit mobile version