Дзвінок від псевдобанкіра вартував тернополянину майже 10000 гривень

Черговий факт шахрайства задокументували працівники Тернопільського відділу поліції. Заявник розповів, що повіривши додзвонювачу втратив більше 9200 гривень.

Тернополянин зазначив, що до нього зателефонував невідомий чоловік, який представився співробітником фінансової установи. Чоловік повідомив, що власник електронного гаманця заборгував чималу суму на своєму кредитному рахунку. Аби не збільшувалася сума нарахувань йому необхідно в найкоротші строки переказати майже 10000 гривень на інший поточний рахунок, який йому зазначив шахрай.

Картинки по запросу Дзвінок від псевдобанкіра

За підказками афериста, тернополянин через термінал здійснив дві транзакції, спершу з одного рахунку перевів 6000 гривень, а потім і з іншого ще 3200 гривень. Чоловік зрозумів, що його ошукали коли зателефонував на гарячу лінію фінансової установи.

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 ККУ.

Працівники поліції звертаються до мешканців краю бути обачними та не довіряти невідомим. Зрозумійте, ви самі своїми ж діями допомагаєте зловмисникам, які в подальшому викрадають ваші заощадження.

Пам’ятайте, ніколи, ні за яких обставин не повідомляйте зловмисникам ваші особисті дані. Працівники фінустанов не телефонуватимуть та не дізнаватимуться конфіденційну інформацію.

У разі, якщо пролунав дзвінок, дізнайтесь якомога більше інформації від невідомого. Не гайте часу, одразу телефонуйте на лінію «102».

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

You may also like...