Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Гід споживача: чому батарея смартфона швидко розряджається?

Є підозра, що час автономної роботи телефону скоротився останнім часом? Причина зазвичай у природній деградації акумулятора, тобто процесі, за якого хімічний склад літій-іонних накопичувачів змінюється. Це звичайне явище, яке впливає на ємність батареї, – зазначають фахівці.

Момент критичного зносу акумулятора передбачити не можна і залежить він насамперед від того, як використовується смартфон.

Перевірте стан батареї

Не турбуйтеся, розбирати пристрій не доведеться і нести його в сервісний центр теж не знадобиться. Новіші моделі смартфонів мають вбудований софт, призначений для перевірки акумулятора. ПЗ автоматично оцінює стан акумулятора і дає користувачеві точну інформацію про рівень зносу цього вузла.

Як дізнатися, чи обладнаний смартфон подібною діагностичною опцією? Для цього достатньо відкрити меню налаштувань, вибрати пункт «Енергозбереження та економія заряду батареї» і відкрити опцію «Батарея».

На що вкаже індикатор?

На сторінці вбудованого діагностичного інструменту можна побачити оцінку стану батареї, яку система розраховує на основі безлічі вхідних параметрів: кількість робочих циклів, поточна ємність і температура. Тут користувач отримає чіткі рекомендації про те, чи можна ще використовувати акумулятор далі, чи краще замінити його.  Зазвичай акумулятори до різних моделей смартфонів можна знайти на спеціалізованих торгівельних майданчиках https://www.aks.ua/uk/catalog/akkumulyator-dlya-mobilnogo-telefona/brand/xiaomi/model-telefona-xiaomi/redmi-note-8-pro.

Альтернативний спосіб перевірити стан батареї

Якщо у вас старіша модель смартфона, то можна використати універсальний алгоритм перевірки акумулятора. Для цього наберіть наступний код у полі для введення номера телефону *#**#6485#*****. Після цього відкриється сторінка з різними кодами та значеннями. Зокрема, зверніть увагу на таке:

Значення поруч із кодами MF_05 і MF_06 найбільш показові. Завдяки їм можна точно побачити, наскільки сильно деградує акумулятор. Для кращого розуміння ситуації, рекомендуємо зробити наступний розрахунок. Розділіть значення MF_05 на показник MF_06 і помножте результат на 100. Отримане число є ніщо інше, як відсотковий показник того, наскільки хороший акумулятор порівняно з новим. Якщо у вас вийде менше 80%, рекомендується замінити накопичувач енергії.

Чому батарея швидко розряджається?

Не тільки мала залишкова ємність, а й велике навантаження на процесор смартфона можуть викликати швидку розрядку. Щоб продовжити час автономної роботи від однієї зарядки, вимкніть невикористовувані функції та бездротові модулі. Якщо і це не виправить ситуацію, то варто подбати про заміну батареї https://www.aks.ua/uk/catalog/akkumulyator-dlya-mobilnogo-telefona/brand/motorola, через те, що її подальша деградація може привести до непередбачуваних наслідків.

Exit mobile version