Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Йдемо в 6 клас: на що звернути увагу під час вибору підручників?

Щороку на вітринах книжкових магазинів та віртуальних полицях спеціалізованих сайтів з’являються нові підручники для школярів. Це змушує вчителів та батьків постійно вибирати ті, що якнайкраще підійдуть учням, зокрема дітям 6 класу. Сам процес відбору книжок для навчання досить непростий. Адже потрібно врахувати безліч факторів, котрі допоможуть перехилити терези в один чи інший бік і водночас не помилитись з вибором та підібрати найбільш оптимальні варіанти.

Експерти спеціалізованого порталу Shkola.in.ua і розповідають детальніше про те, як вибрати підручники 6 клас НУШ чи інші, та на що звернути увагу під час покупки насамперед. Ці поради допоможуть легко та швидко, а головне, правильно, підібрати вдалі книги для учнів.

Що рекомендує НУШ?

НУШ (Нова українська школа) – це діюча освітня реформа Міністерства науки та освіти, головна мета якої закохати дітей у навчання. Для цього вчителів навчають будувати навчальний процес так, щоб школярі відчували приємну атмосферу, свободу думки та критичного мислення, жагу до знань та самостійного вивчення обов’язкових та додаткових матеріалів. До нових стандартів вже приєдналися тисячі освітніх закладів по всій території України – від мегаполісів до невеличких містечок.

Звісно, реформа не оминула й створення підручників. За рекомендаціями НУШ навчальні матеріали для школярів, зокрема й для 6 класу мають відповідати таким нормам:

Саме цій критерії є запорукою дружби учнів з підручниками: глибокому розумінню та легкому запам’ятовуванню важкого матеріалу, а також вміння застосовувати його на практиці у майбутньому.

Головні критерії вибору підручників для 6 класу

Щоб з легкістю підібрати навчальні предметні книги, звертайте увагу не тільки на рекомендації нової української школи, але й керуйтеся такими критеріями вибору:

І звісно, орієнтуйтеся на рекомендації вашого навчального закладу щодо специфічних критеріїв вибору підручників для учнів 6 класу.

Що цікавого нині пропонують в підручниках?

Окрім загальноприйнятих норм та рекомендацій щодо викладення навчального матеріалу, сучасні підручники можуть містити й досить цікаві доповнення. Наприклад:

Де придбати якісні підручники?

Підбирати підручники для учнів 6 класу та школярів інших навчальних ступенів найзручніше онлайн. Адже тоді відкривається повний спектр вибору авторів, видавництв та типів навчальних книг, а також можливість придбати конкретну кількість. Звертайте увагу на сучасні відкриті електронні бібліотеки, де зібрані лише затверджені Міністерством освіти та науки України матеріали для загальної середньої освіти.

Exit mobile version