Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Малозабезпечені платять, багатії – ні. Хто у Києві боргує за комуналку

У Печерському районі налічується понад 247 боржників, кожен з яких винен понад 25 тис. грн. Фото: glavcom.ua

Більша частина боргу за комуналку припадає на 16% від загальної кількості клієнтів «Київтеплоенерго»

Заборгованість за спожиті послуги гарячого водопостачання та опалення продовжує зростати. Так, за опалювальний сезон 2023/2024 борг збільшився на 800 млн грн або на 13%. Про це повідомив директор структурного підрозділу «Енергозбут» комунального підприємства «Київтеплоенерго» Костянтин Лопатін.

Як зазначив Лопатін, киянам, які системно не сплачують за послуги та не укладають розстрочку на виплату комуналка, нарахована пеня. Вона відображена у квитанціях за червень.

ТОП-боржники Києва

Топ боржників станом на 1 липня 2024 року. Фото: kyivcity.gov.ua/КМДА

Так, у Печерському районі налічується понад 247 боржників, які мають у власності дві або більше квартир. Кожен із них має заборгованість за спожиту гарячу воду та опалення понад 25 тис. грн.

У житловому будинку на бульв. Лесі Українки, 23 (Печерський район) боржниками за опалення є 89% власників квартир. Загальна заборгованість мешканців будинку станом на 1 липня – 1,6 млн грн. У житловому будинку на вул. Січових Стрільців, 50-52-А (Шевченківський район), боржниками за опалення є 59% власників квартир. Загальна заборгованість мешканців будинку станом на  1 липня складає 1,3 млн грн.

У житловому будинку на бульв. Лесі Українки, 23 боржниками за опалення є 89% власників квартир. Фото: kyivcity.gov.ua/КМДА

У житловому будинку на вул. Січових Стрільців, 50-52-А, боржниками за опалення є 59% власників квартир. Фото: kyivcity.gov.ua/КМДА

Главком

Exit mobile version