Новий «зашквар» Усика: Чому боксер «легалізує» Шарія

Український боксер Олександр Усик провів спільний ефір в Instagram зі скандальним відеоблогером Анатолієм Шарієм

Усик зізнався, що вже дуже давно стежить за відео Шарія. “Я тебе дивлюся з 2014-го чи 2015-го року. А порадив мені подивитися Олександр Гвоздик. Ми всією командою іноді переглядаємо твої відео”, – сказав боксер.

Насправді, такий спільний ефір чемпіона світу з боксу та скандального проросійського блогера Анатолія Шарія вже нікого не дивує.

“Ватних” скандалів за кар’єру Олександра Усика назбиралося чимало. В січні 2018 року напередодні півфінального поєдинку Всесвітньої боксерської суперсерії українець Олександр Усик подарував рукавички і “попросив молитов” у головного з “московських попів” – митрополита тодішньої Української православної церкви Московського патріархату Онуфрія, який є відвертим українофобом.

Також боксер постійно ухилявся від відповіді на питання “чий Крим”: український чи російський.

9 травня цьогоріч Усик взяв участь у покладанні квітів нардепами від “Опозиційного блоку” Юрієм Бойком, Нестором Шуфричем та Василем Німченком до меморіалу Вічної Слави у Києві. Відповідати на запитання журналістів щодо своєї участі у заходах боксер відмовився. То ж тут усе зрозуміло…

Схожа ситуація і з Шарієм, який завжди підтримував Усика, коли журналісти обгрунтовано закидали спортсменові “подвійність і проросійськість поглядів”. Тож дивуватися, що вони раптом зробили ефір в мережі – не варто. Потрібно проаналізувати для чого власне потрібен оцей спільний “інформаційний вкид”.

І тут практично єдине реальне припущення. Анатолій Шарій після парламентських виборів, за підсумком яких його партія отримала державне фінансування, намагається повністю “легалізуватися” в Україні. Блогер використовує Усика, в якого фантастична кількість прихильників, для того, щоб вкотре “засвітитися” на фоні позитиву. Також розмова “на рівних” дозволить блогеру отримати нових підписників, які раніше, ймовірно, зовсім нейтрально ставилися до його творчості. Після таких спільних сеансів з популярними особистостями Шарій стає суб’єктом в українській політиці і житті. Також не варто перебувати в ілюзії, що ефір був спонтанним. Це ще один крок в чіткому плані “легалізації” проросійських сил в Україні. Наступних ходів можемо очікувати вже незабаром. Їм потрібно окреслювати свою “ватну” більшість в Україні, а тому вони використовуватимуть для цього будь-яку можливість. // Любомир Чотирбок, Depo.Сектор

You may also like...