Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Тривалість реабілітації травмованих цивільних та військових збільшили до 168 днів – МОЗ

Пацієнтам із важкими травмами збільшили термін реабілітації з 42 до 168 днів.

Послуги з відновлення надаються безплатно в рамках Програми медичних гарантій, повідомляють в Міністерстві охорони здоров’я.

Цивільні та військові з важкими травмами, зокрема пошкодженнями спинного мозку, ампутаціями чи важкими черепно-мозковими травмами – замість двох циклів реабілітації нині можуть пройти вісім.

Під напрямками реабілітації слід розуміти види реабілітаційної допомоги. Наприклад, коли пацієнт одночасно потребує неврологічного та психологічного відновлення, – зазначають у міністерстві.

У МОЗ додають, що для проходження реабілітації не потрібно збирати стоси довідок й долати зайві бюрократичні перепони.

Право на послуги з відновлення має будь-яка людина, якій через обставини загрожує обмеження функціонування“, – додають в МОЗ.  

Раніше у міністерстві зазначали, що послуги з реабілітації надають у 244 закладах по всій країні. У стаціонарних умовах їх отримати можна:

Всі послуги надаються безкоштовно. Їхня вартість повністю покриває Національна служба здоров’я України за Програмою медичних гарантій.

Нагадаємо, радниця президента розповіла, як змінився підхід до реабілітації поранених військових. // Анастасія Поя, УП. Життя

Exit mobile version