Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

У генделику під Києвом можна розрахуватись “тисячею Зеленського”

Хитрий бізнесмен обійшов обмеження держави. Покупці “отоварювали” тисячу Зеленського на продукти, алкоголь та цигарки.


Жителі Ірпеня під Києвом змогли купити пиво, цигарки, крупи та хліб за “ковідну” тисячу у “наливайці”. В одному з кіосків з’явилось оголошення – приймаємо оплату “єПідтримкою”.

Про це йшлося 31 січня у сюжеті ТСН.

Як розповіли жителі цього району, “ковідну” тисячу найчастіше тут витрачають на випивку. Максим робить замовлення: пиво та цигарки. Далі розплачується телефоном через термінал і все готово.

Продавчиня зізнається, що тут тисячу Зеленського “отоварюють” доволі часто. Проте, як так сталося, що це можливо у звичайному кіоску — відповідати відмовляється.

“Крупи, гречка, вермішель, хліб, вода, сік. Якщо прийшла жінка, їй не треба те пиво. Вона купила, що треба по господарству”, — зазначає вона.

За вакцинальну тисячу гривень журналісти змогли купити пиво і цигарки. Але офіційно витратили “ковідні” гроші на розваги — купили книжки. Так написано в звіті про витрати.

Як власнику цього магазинчика вдалося обійти систему? У Міністерстві цифрової трансформації спочатку запевняли, що це неможливо. Проте після відеодоказів розбирали ситуацію і дали таке пояснення.

“Іноді трапляється, що наші хитрі підприємці використовують термінали, виділені для одного бізнесу, для іншого або не для свого бізнесу взагалі. У цьому випадку на підприємця може буде складено заяву і передано до правоохоронних органів”, — розповів проєктний менеджер Мінцифри Павло Русєв.

Одразу після нашого запиту до Мінцифри, до кіоску приїхала поліція, оголошення про сплату “єПідтримкою” зняли й поспілкувалася з власником. Сам він не на камеру розповів, що продає книжки, але вийшло так, що пивом торгувати вигідніше. // Діло

Exit mobile version