У столиці поліцейські вилучили дітей із неблагополучної родини

Працівники ювенальної превенції спільно зі службою у справах дітей вилучили двох малолітніх дітей і тимчасово помістили їх до лікарні.

В одному із будинків на вулиці Ольжича правоохоронці виявили неблагополучну родину: безробітна жінка проживала в жахливих умовах із двома дітьми, 2013 та 2016 років народження.

Як повідомив начальник ювенальної превенції Шевченківського управління поліції Євгеній Панченко, у ході перевірки вони виявили порушення санітарних умов в оселі, а діти у цей час перебували на вулиці без нагляду дорослих.

«Ми опитали мешканців будинку та сусідів. Вони розповіли, що 40-річна мати дітей не займається їх вихованням, ніде не працює та зловживає спиртними напоями. Ми прийняли рішення про негайне вилучення малолітніх із сім’ї та госпіталізацію їх у лікарняний  заклад. На даний час вони перебувають під наглядом медиків», – додав правоохоронець.

Стосовно матері склали адмінпротокол за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...