Сміх заборонено. З художньої виставки в бібліотеці ім. Лесі Українки вилучили карикатуру на Зеленського (фото, оновлено)

Український  карикатурист  Олег Смаль повідомив, що з його виставки вилучили карикатуру із президентом Володимиром Зеленським. Про це він написав у своєму Facebook.

За словами карикатуриста, це – перший подібний випадок в його біографії.

” Перший випадок в біографії. Я не хочу, щоб на мою виставку в бібліотеці ім. Лесі Українки приходили люди. Причина на фото. На порожньому місці була карикатура на президента Зленського. Дрібниця, але я з такою виставкою виглядаю “хоробрим” карткатуристом, котрий насміхається безжально над колишніми президентами і боїться нинішнього. Роботу зняли організатори виставки -“кабы чего не вышло…” Вибачте, наступна виставка не скоро. В Україні точно.” – , – підсумував Смаль.

May be a drawing of indoor

Малюнок який було вилучено

Малюнок який було вилучено

Нагадаємо, що за часів Януковича, у 2013 році тодішня директорка “Мистецького арсеналу” з переляку замалювала картину пекла з депутатами-чортами та суддями-грішниками  балончиком із чорною фарбою.

За кураторським задумом, картина страшного суду мала поєднати сучасне мистецтво із давніми шедеврами з вітчизняних музеїв. Проте роботу молодого художника Володимира Кузнецова, що змальовує, як горітимуть у пеклі нинішні грішники, від глядачів приховали шаром чорної фарби та завісою.

У Києві здійняла скандал картина пекла з депутатами-чортами та суддями-грішниками

Художній задум Кузнецова зберігся в ескізах. В образах грішників виступають депутат-чорт, продажні міліціонери, судді та священики. Вони варяться у казані.

Оновлено 23.07.2021:

Тепер же бібліотека “виправилася” повернула малюнок та натякає, що таким чином “привернула увагу” до виставки. “Ми раді, що ви хоча б таким чином звернули увагу на виставку, адже на відкриття не прийшов ніхто із палких шанувальників творчості художника”, – написано на її сторінці у Facebook.

You may also like...