Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Парвіз Насібов здобув «срібло» Олімпійських ігор-2024, а Жан Беленюк – «бронзу»

Парвіз Насібов (праворуч) під час фінальної сутички на Олімпійських іграх-2024. Фото: EPA/UPG

Український борець греко-римського стилю (67 кг) Парвіз Насібов поступився Есмаїлі Саїду з Ірану у фіналі Олімпійських ігор-2024.

Про це повідомило LB.ua.

Українець витримав стартовий тиск іранця у першому періоді та заробив два очки, виконавши результативну. Ще одне очко судді віддали Парвізу за активність.

У другому періоді Ісмаїлі знову розпочав активно та виконав кидок, заробивши 2 бали. Ще один пункт віддали іранцю за активність. Упродовж сутички рахунок став 6:5 на користь Ісмаїлі. Парвіз не зміг переломити хід поєдинку.

Насібов здобув третю срібну та дев’яту загалом медаль України на Олімпійських іграх у Парижі.

Нагадаємо, на Олімпіаді у Токіо Парвіз теж дійшов до фіналу, але поступився Мохаммеду Резу Гераї з Ірану та завоював срібну нагороду.

***

Українець Жан Беленюк переміг польського борця Аркадіуша Марціна Кулинича в сутичці за третє місце на Олімпіаді 2024 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результат поєдинку.

Олімпіада-2024, греко-римська боротьба, до 67 кг, фінал

Кулинич – Беленюк – 1:3

У першому періоді поляк вдало оборонявся та зумів заробити одне очко. Натомість досвідчений український борець, попри велику активність, розмочити рахунок не зумів.

Зате Беленюк результативно розпочав другу трихвилинку. Він спершу набрав бал, а потім вдалим прийомом контратакував Кулинича та додав ще два пункти згори. Польський борець кинувся відіграватися, але українець не припустився помилок.

Фото: Жан Беленюк зібрав повну колекцію нагород (Getty Images)

Для Беленюка “бронза” Парижа стала третьою нагородою на Олімпійських іграх. Раніше він завершував змагання зі срібною та золотою медалями.

Жан Беленюк на Олімпійських іграх

Дебют українця відбувся на Іграх-2016 у Ріо-де-Жанейро. Борець змагався у ваговій категорії до 85 кг. На шляху до фіналу Беленюк здолав єгиптянина Саада, болгарина Байрякова та білоруса Гамзатова.

У фіналі суперником українського борця став росіянин Давит Чакветадзе. Боротьби у вирішальній сутичці не вийшло – грузин із паспортом РФ розгромив Беленюка (9:2). Українець змушений був задовольнитися олімпійським “сріблом”.

На Ігри-2020, що через пандемію COVID перенесли на 2021 рік, Беленюк приїхав у статусі фаворита. Цього разу на шляху до фіналу він переміг серба Датунішвілі, алжирця Азару та хорвата Гуклека.

Суперником у вирішальній сутичці став угорець Лерінц. Тепер вже український борець здобув ззовні легку перемогу (5:1) та приніс Україні єдине “золото” змагань у Токіо.

Exit mobile version