Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Спортивна сцикопіхота: екс-голкіпер “Дніпра” тікаючи з України, переплив Тису щоб грати за команду в Бульбарейху

Екс-голкіпер "Дніпра" тікаючи з України, переплив Тису щоб грати за команду в Бульбарейху
Екс-голкіпер "Дніпра" тікаючи з України, переплив Тису щоб грати за команду в Бульбарейху
Сайт Sport-express.ua поговорив з колишнім воротарем Дніпра і Вікторії Денисом Шеліховим, який підписав контракт із Славією-Мозир, яка представляє країну-союзника Росії – Білорусь. Журналістам  Sport-express.ua довелось вдатися до хитрощів, але вийшла справжня епопея.

І таке можливо. На третій рік повномасштабної війни уродженець Херсона, колишній воротар Дніпра, сумської Вікторії та молодіжної збірної України Денис Шеліхов, перейшов у білоруський клуб Славія-Мозир.

«Ви здійснили такий перехід, який зобов’язані пояснити Україні»

Що змусило гравця поїхати заробляти гроші до союзників Росії, у той час як бомблять його країну? Як він виїхав з України під час воєнного стану?

Редактор сайту Sport-express.ua Андрій Піскун,  хотів задати йому ці питання, але після того, як він представився, Шеліхов просто кинув слухавку. Після цього журналіст написав йому у Viber.

– Денисе, хочу взяти у вас коментар для сайту «Спорт-Експрес» про причини переходу в клуб з Білорусі.

– Для якого спорт експреса?

***Може, думав, для російського. Кидаю йому посилання на український. 

– Вибачайте. Без коментарів.

– Ні, не вибачимо. Ви здійснили такий перехід, який зобов’язані пояснити Україні.

Після цього – ігнор з боку Шеліхова. Ось такий вийшов діалог зі ще одним «заробітчанином». А от клубній прес-службі Славії він дав інтерв’ю, правда, там питань йому правильних не задавали.

«Що відбувається в Україні? Давайте, будь ласка, не будемо. Дай бог, щоб весь кошмар закінчився якнайшвидше. Ну Ви, гадаю, зрозуміли, про що я»

Якщо Шеліхов дає інтерв’ю білорусам, то і український журналіст представився журналістом білоруського видання  уже у WhatsApp.

– Здрастуйте. Олег Пархомов турбує із сайту «Білоруський футбол». Денисе, з поверненням вас у Білорусь. Розкажіть, як виник варіант зі Славією? 

– Добрий вечір! Дякую) Спілкувався з тренерами ще після того, як у Лучі з тренерським штабом працював (Шеліхов грав у мінському Лучу у 2018 році, – прим. А.П.). Завжди були на зв’язку. Ось запросили, і вийшло приїхати.

– Не боїтеся хейту з боку українців через те, що поїхали до нас грати?

– Ну а що поробиш. Хто мене знає, той зрозуміє, а хто не знає, то я ж не буду кожному говорити і розповідати, чому так сталося. Поговорять і через тиждень забудуть.

– А що зараз відбувається у вас на батьківщині насправді? Розкажіть нашим читачам.

– Давайте, будь ласка, не будемо. Дай бог, щоб весь кошмар закінчився якнайшвидше. Ну Ви, гадаю, зрозуміли, про що я.

– СВО маєте на увазі? 

– Чи є ще футболісти, які, як і ви, хочуть з України переїхати в чемпіонат Білорусі?

Але Шеліхов, напевно, зрозумів, що щось не так, і на останні два питання не відповів. Воротар так і не зміг у спілкуванні з журналістами назвати війну війною, а Росію агресором. До того ж він вважає, що через тиждень про його вчинок в Україні вже забудуть.

Тут він правий – про людину, яка поїхала заробляти гроші до союзників Росії, непотрібно багато говорити. Головне – щоб він назад не повернувся, наче нічого не було. Кожен робить свій вибір, але за вчинки треба вміти відповідати.

Але це ще не кінець нашої історії! Як стало відомо сайту Sport-express.ua, Шеліхов незаконно перетнув кордон. Воротар переплив Тису! Так, це не жарт. Таку інформацію отримали від двох джерел. За їхньою інформацією, Шеліхов ретельно готувався до втечі з України і впродовж двох місяців ходив на річку тренуватися плавати з ластами.

Ми знову зв’язалися з Шеліховим. На відміну від першого разу, коли втікач спілкувався українською, цього разу він писав російською, але ми переклали на рідну мову задля зручності читання.

– Це знову Андрій Піскун із сайту «Спорт-Експрес». Так, Денисе, справа серйозна. Наші джерела розповідають, що ви перепливли Тису. Надаємо вам можливість спростувати це, й повідомити, яким чином ви перетнули державний кордон. Вимагаємо відповіді! Матеріал вийде у будь-якому разі, з вашим коментарем, чи без вашого.

– Ну це ваші здогадки і припущення тих хлопців, що вам сказали, ось вони краще знають, тому нехай вам і розповідають. Вам що, більше нічого говорити або писати про український футбол ???

– Так розкажіть, як було насправді? Ваше мовчання будемо сприймати як те, що ви погоджуєтеся з цією інформацією і вам немає, чого відповісти

– Ти хто – прокурор?! Такі питання задавати. Спитай у прикордонної служби.

– Я – журналіст і задавати питання – моя робота. Ви перепливали Тису?

– Ти мені такі питання не задавай, зрозумів? Ти мені ніхто, щоб такі питання задавати!

– Як ви перетнули державний кордон?

– Ще раз. Хто ти такий, щоб задавати мені такі питання?!

– Я – український журналіст.

– Так займайся футболом в Україні, чого ти мені взагалі такі питання задаєш?

– Як ви з моральної точки зору оціните ваш вчинок? Ви переїхали під час повномасштабної війни до союзників Росії, у той час, коли РФ бомбить Херсон, Суми та інші міста України.

– Є купа тем в Україні з футболу: дитячий футбол, корупція, поля, безпека і купа всього іншого, а ти такі питання ставиш. Почитай для початку мою біографію: де я народився і де грав останній рік ???!!!!

– Так я тому й спитав, бо ви родом із Херсону, а останній рік провели у сумській Вікторії.

– Все, до побачення.

***

Після цього Шеліхов заніс журналіста в чорний список і на цьому розмова закінчилася.

Exit mobile version