Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Командування РФ заборонило брати в полон українців на Курщині

Фото: Reuters

Оперативна ситуація в зоні відповідальності Сіверської бригади досить складна.

Командування російської окупаційної армії наказало своїм солдатам не брати в полон українських військових. Про це повідомила пресофіцерка 1-ї окремої танкової Сіверської бригади ЗСУ Діна Вонг в етері телемарафону.

«Ворог віддав своєму особовому складу наказ не брати в полон українських військових», – поінформувала пресофіцерка.

«Нам відомо про те, що вони (росіяни, – «Главком») намагаються накопичити свою піхоту. Коли починаються штурмові дії, ми одразу відпрацьовуємо по особовому складу та техніці противника. Кожна наша операція – це сукупність дій наших танкістів, артилерії, операторів БПЛА», – сказала речниця.

Нагадаємо, що від початку Курської операції РФ втратила на цій ділянці майже 18 тис. окупантів вбитими, пораненими і полоненими.

За даними аналітиків ISW, українські та російські війська нещодавно просунулися на основному українському виступі в Курській області. Геолокаційні знімки, опубліковані 25 жовтня, показують, що українські сили просунулися на захід від Борок (південний схід від Суджі). Інші геолокаційні кадри того ж дня свідчать, що російські війська відбили позиції на схід від Обухівки (південний схід від Коренево). // Главком

Exit mobile version