Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Мінмолодіспорту опублікувало список спортсменів та чиновників з Росії та Білорусі, які підтримують війну в Україні

Міністерство молоді та спорту України опубліковало список атлетів та чиновників з Росії та Білорусі, що підтримують повномасштабне вторгнення, яке розпочала РФ.

Відповідна сторінка з’явилася на офіційному сайті Мінмолодіспорту.

До списку Мінмолодіспорту потрапили 23 представники спорту. Серед них – футболіст Роман Широков, шахіст Сєргєя Карякін, лижний Алєксандр Большунов, боксер Ніколай Валюєв, фігурист Євгеній Плющенко, плавець Євгеній Рилов та художня гімнастка Аліна Кабаєва – дружина президента Росії Владіміра Путіна.

Водночас, до списку Міністерства молоді та спорту України не увійшли інші атлети, які брали участь у заходах на підтримку дій російської влади. У березні 2022 року участь у концерті на честь восьмих роковин незаконної окупації Криму взяли художні гімнастки Діна та Аріна Авєріни, гімнастка Вікторія Лістунова, срібні призери Пекіна-2022 з фігурного катання Євгенія Тарасова та Володимир Морозов, а також Вікторія Сініцина та Нікіта Кацалапов. А у середині квітня президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення персональних санкцій, серед яких були 77 представників спорту, частина з яких відсутня у списку Мінмолодіспорту.

Повний список атлетів з Росії та Білорусі від Мінмолодіспорту

Наразі невідомо, чи це повна версія списку, або ж він буде доповнюватися.Ознайомитися зі списком можна тут. // Суспільне

 

Exit mobile version