На Полтавщині депутат з ОПЗЖ за підробленим документом став командиром добровольчого формування

Олег Сазонов

СБУ повідомляє, що було викрито і задокументовано факт підроблення документу про подання Олега Сазонова (на фото), донедавна голови фракції ОПЗЖ в Полтавській обласній раді, нині голови депутатської фракціїї «За Полтавщину», на призначення командиром Добровольчого формування територіальних громад (ДФТГ) Кам’янопотоківської громади до Головнокомандувача Сил Територіальної оборони ЗСУ. Наразі відкрито кримінальне провадження, проводиться розслідування щодо підробки документів.

Про це повідомив народний депутат Олексій Мовчан на своїй офіційній сторінці у Фейсбук, оприлюднивши відповідь СБУ на свій запит.

Нардеп нагадав, що раніше він був обурений скандальним призначенням голови обласного осередку ОПЗЖ Олега Сазонова – «одного із ключових ватажків забороненої проросійської партії ОПЗЖ» на пост командира ДФТГ Кам’янопотоківської ТГ Полтавської області. В зв’язку  з чим ним  було направлено звернення до Служби безпеки України з вимогою провести розслідування і повторну перевірку.

Від СБУ нардеп Олексій Мовчан отримав відповідь, яку назвав несподіваною:

«СБУ повідомляє, що після проведення додаткових перевірок БУЛО ВИКРИТО І ЗАДОКУМЕНТОВАНО ФАКТ ПІДРОБЛЕННЯ ДОКУМЕНТУ про подання Олега Сазонова на призначення командиром ДФТГ Кам’янопотоківської громади до Головнокомандувача Сил Територіальної оборони ЗСУ. Наразі відкрито кримінальне провадження, проводиться розслідування щодо можливої підробки документів», — пише Мовчан.

«В те, що міг бути факт підробки документів – вірю. Просто це – стиль роботи шахраїв із забороненої проросійської партії. Вірю, що навіть під час війни вони могли діяти незаконно, слідуючи своїм звичкам та старим підходам.Але постає питання – чому це відбувається? Чому партійний ватажок забороненої проросійської ОПЗЖ йде на такий ризик заради призначення командиром ДФТГ в громаді, до якої не має жодного відношення?», — продовжує нардеп.

Також Мовчан повідомив, що вже направив звернення до керівників МВС, Генпрокуратури та СБУ з вимогою взяти під особистий контроль проведення розслідування і доведення його до справедливого і логічного кінця.

На сьогодні депутатська група «За Полтавщину» налічує шість з 84-х обласних депутатів Полтавської обласної радиабо 7% від загальної кількості депутатів Полтавської обласної ради є депутатами від опзж. Попри це, троє з шести депутатів – колишніх опзш-ників є чинними головами постійних комісій Полтавської обласної ради. Всього в Полтавській обласній раді 10 комісій.

 Тобто, колишні опзж-шники очолюють 30% всіх депутатських комісій обласної ради. Серед них такі ключові для Полтавщини комісії, як «З питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр», «З питань екології та раціонального природокористування» та «З питань молодіжної політики, спорту та туризму».

You may also like...