Окупанти вводять міжнародне співтовариство в оману

Збройні формування Російської Федерації продовжують порушувати режим припинення вогню та не припиняють маскувати свої дії на ділянках розведення в районі Станиці Луганської та Золотого під обстріли підрозділів ЗСУ.

Так, за даними звіту СММ ОБСЕ, який опубліковано 03.12.2018, ввечері, 2 грудня, камера СММ біля пам’ятника князю Ігореві в Станиці Луганській зафіксувала у межах ділянки розведення чергову провокацію: розрив двох снарядів, які були оцінені як постріли з ручного протитанкового гранатомета (РПГ-7) або безвідкатної гармати (СПГ-9). Увечері того ж дня, камера СММ у Золотому на заході від Луганська зафіксувала в межах ділянки розведення розрив одного снаряду.

Третього грудня на ділянці розведення в районі Станиці Луганської команда СММ бачила свіжу пробоїну (приблизно 30 см завширшки) на дерев’яній конструкції зламаної секції моста в Станиці Луганській, приблизно за 30 м на північ від передової позиції окупантів. Члени патруля Місії зафіксували, як кілька пішоходів спускалися і піднімалися по пошкодженій дерев’яній конструкції, обходячи пробоїну.

Це далеко не перший випадок, коли збройні формування Російської Федерації здійснюють навмисні пошкодження ділянок на непідконтрольній Уряду України території, намагаючись створити враження, що вони були спричинені в результаті обстрілів з боку Збройних Сил України.

Українська сторона СЦКК наголошує, підрозділи Об’єднаних сил продовжують неухильно дотримуватися Мінських домовленостей, на відміну від російсько-окупаційних військ, які не припиняють своїх провокаційних дій.

Окупанти відверто не бажають дотримуватись взятих зобов’язань та здійснювати відведення своїх сил і засобів на визначеній ділянці розведення в районі Станиці Луганської, а також не створюють належних умов для безпечного, вільного та своєчасного пересування під час пропуску через КПВВ цивільного населення.

Разом переможемо!

Слава Україні!

Операція об’єднаних сил / Joint Forces Operation

You may also like...