Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Оперативна інформація щодо російського вторгнення станом на ранок 06.09.2024

Розпочалась дев’ятсот двадцять шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

Протягом минулої доби зафіксовано 181 бойове зіткнення. Найгарячіша ситуація була на Покровському і на Курахівському напрямках.

За уточненою інформацією, за вчора росіяни завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах удар однією ракетою та 86 авіаударів, скинувши 121 КАБ. Крім цього, здійснили понад 4500 обстрілів, з них 125 – із реактивних систем залпового вогню.

Агресор завдавав авіаударів по районах населених пунктів Суми, Гриценкове, Сімейкине, Партизанське, Ямпіль, Юнаківка, Річки, Кияниця, Нова Січ, Краснопілля, Білиця, Дернове Сумської області; Харків, Циркуни, Колісниківка, Шийківка, Ізюмське Харківської області; Костянтинівка, Іванопілля, Щербинівка, Дружба, Торецьк, Олександропіль, Селидове, Романівка, Вишневе, Цукурине, Велика Новосілка, Єлизаветівка, Вугледар, Водяне Донецької області; Білогір’я Запорізької області та Одрадокам’янка Херсонської області.

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 15 ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ противника. Крім цього, уразили пункт управління та чотири засоби ППО.

На Харківському напрямку відбулося сім боєзіткнень поблизу Стариці та Вовчанська.

На Куп’янському напрямку точилося 15 боїв. Сили оборони відбивали штурмові дії противника неподалік Синьківки, Глушківки, Лозової та Андріївки.

На Лиманському напрямку відбулося 17 бойових зіткнень. Ворог атакував біля Дружелюбівки, Макіївки, Невського, Чернещини та Новосадового.

На Сіверському напрямку точилося 10 боїв. Наші воїни зупинили усі спроби противника прорвати оборону у районах Верхньокам’янського, Виїмки та Спірного.

На Краматорському напрямку відбулося 14 боєзіткнень. Українські захисники відбивали штурмові дії російських загарбників неподалік Часового Яру, Предтечиного, Іванівського, Білої Гори, Іванопілля та Кліщіївки.

На Торецькому напрямку точилося 16 боїв, зокрема, в районах Торецька, Леонідівки та Неліпівки

На Покровському напрямку наші захисники відбивали 51 ворожу штурмову дію в районах населених пунктів Суха Балка, Пантелеймонівка, Зелене Поле, Воздвиженка, Новотроїцьке, Гродівка, Миролюбівка, Новогродівка, Михайлівка та Селидове. Найбільша концентрація атак була біля Новогродівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони зупинили 36 атак противника поблизу Лисівки, Українська, Галицинівки, Красногорівки, Георгіївки та Костянтинівки.

На Времівському напрямку російські загарбники здійснили 11 наступальних дій біля Водяного, Костянтинівки та Вугледара.

На Оріхівському напрямку українські захисники відбили штурм противника неподалік Роботиного.

На Придніпровському напрямку окупанти також зазнали поразки, тричі атакуючи оборонні рубежі наших підрозділів.

На Гуляйпільському напрямку обстановка без особливих змін. На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів з території рф.

Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1170 осіб. Також українські воїни знешкодили сім танків, дев’ять бойових броньованих машин, 20 артилерійських систем, одну РСЗВ, засіб ППО, 74 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 72 автомобілі та 13 одиниць спецтехніки окупантів

Приєднуйтесь до лав ЗСУ!

Наша сила в єдності! Слава Україні!

Генеральний штаб ЗСУ

Exit mobile version