Перейшов на бік ворога – повідомлено про підозру гранатометнику так. зв. «ДНР»

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури уродженцю Одещини повідомлено про підозру у державній зраді ( ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у травні 2014 року чоловік приєднався до терористичної організації «ДНР» та майже 8 років чинив збройний опір українським правоохоронцям і військовослужбовцям ЗСУ, задіяним у проведенні антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил.

З 24 лютого 2022 року, підозрюваний, перебуваючи на посаді гранатометника у складі бойового підрозділу 11 окремого мотострілецького полку «ДНР», брав участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України на території Донецької області. Зокрема, він брав безпосередню участь у захопленні та окупації населених пунктів Прохорівка, Кам’янське, Сонячне, Хлібодарівка, Донецьке, Вільне, Ближне, Бугаз, Новотроїцьке, Оленівка та Березове Донецької області.

Внаслідок бойових зіткнень із підрозділами української армії його було взято в полон. У подальшому судом обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактом участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України) перебуває на розгляді у суді.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють  слідчі Управління СБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс Генпрокурора

You may also like...