Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Після підписання «зернової» угоди Росія вдарила по порту Одеси

Російські війська завдали ракетний удар по порту Одеси. Про це повідомляє народний депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко.

У порту виникла серйозна пожежа.

Над Одесою підіймається стовп диму. фото: Суспільне Одеса

Гончаренко нагадав, що вчора, 22 липня, у Стамбулі була підписана угода про вивіз зерна українських портів, серед яких і одеський.

«Ось вам і зерновий коридор. Ці у**бки однією рукою підписують договори, а іншою направляють ракети», – зазначив нардеп.

Про удар по порту Одеси повідомляє також Telegram-канал «Оперативний ЗСУ».

Нагадаємо, українська сторона 22 липня підписала з Туреччиною та Організацією Об’єднаних Націй угоду, яка включає зобов’язання сторін щодо безпечного функціонування експортних маршрутів у Чорному морі. Такий ж документ підписали Туреччина, ООН та Росія.

Документ має назву «Ініціатива щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів». Україна при цьому, не підписувала жодних документів із Росією. Угода не передбачає послаблення санкцій по відношенню до Росії. А також жодного транспортного супроводу російськими кораблями українських суден.

Контроль за портами «Одеса», «Чорноморськ» і «Южний» повністю був і залишається за українською стороною. Перебування у цих портах жодних інших суден, окрім тих, які мають забезпечувати експорт зерна та пов’язаних з ним харчових продуктів і добрив не передбачається.

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що відкриття «зернового коридору» через Чорне море не несе військових загроз для України. // Главком

Exit mobile version