Повідомлено про підозру директору кримського підприємства, що сприяв підривній діяльності проти України

За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру громадянину України, директору і співзасновнику одного з підприємств, яке функціонує на території тимчасово окупованого півострова, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури АРК.

No photo description available.

Розслідуванням встановлено, що підозрюваний, починаючи з 2015 року, достовірно знаючи про окупацію АР Крим Збройними силами Російської Федерації та закриття у зв’язку з цим повітряного простору над півостровом і захоплення Міжнародного аеропорту «Сімферополь», уклав низку контрактів із правоохоронними органами і військовими підрозділами ЗС держави-окупанта щодо зберігання, транспортування авіаційного палива та заправлення ним повітряних суден на території вказаного аеропорту, що забезпечило можливість їх експлуатації, здійснення незаконних польотів над тимчасово окупованою територією півострова та військовій присутності ЗС РФ в Криму.

Вказана діяльність в умовах окупації та збройного конфлікту сприяють  підривній діяльності Російської Федерації проти України, шляхом незаконної експлуатації повітряного простору над півостровом, а також здійснення пасажирського та вантажного авіаційного сполучення м. Сімферополь з аеропортами міст, розташованих на території Російської Федерації.  Вказаній дії також сприяють мілітаризації Криму, що становить небезпеку не лише для півострова та його мешканців, а й для Чорноморського регіону та за його межами.

На даний час підозрюваного оголошено в розшук.

УК

You may also like...