Ракетний удар рашистів: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей

У результаті російського удару у місті Дніпро загинули 2 людей, у Синельниковому загинули 6 людей, серед яких двоє малолітніх дітей, ще 29 жителів області дітали поранення.

Про це повідомили голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак у Telegram та в ефірі марафону новин, глава МВС Ігор Клименко, президент Володимир Зеленський та ДСНС у Telegram

Пряма мова Лисака: “На зараз 8 людей загинули. Середи них є діти. Двоє людей − чоловік і жінка − загинули у Дніпрі. Інші 6 жертв − у Синельниковому”.

За його словами, у Дніпрі, окрім житлового будинка, пошкоджені два інфраструктурні об’єкти.

 

фото ДСНС

У Синельниковому частково зруйновано 4 приватні будинки, ще 8 – пошкоджені.

Голова ОВА додав, що важкими були ніч та ранок. У Павлограді пошкоджене одне з підприємств.

 

фото ДСНС

Били росіяни і по Нікопольщині: ввечері з артилерії обстріляли сам Нікополь, а вночі – Марганецьку громаду: пошкоджені два приватні будинки.

“Область пережила чергову масовану атаку. Частину ворожих цілей збили Сили ППО. Зокрема, тільки за ранок, попередньо, 9 ракет. І ще 2 – вночі. Деталі щодо цього – згодом. На жаль, є й влучання”, − підсумував Лисак.

 

Фото з Telegram Лисака

Пізніше він додав, що кількість постраждалих внаслідок ракетної атаки по області постійно збільшується.

Пряма мова голови ОВА: “На цю хвилину відомо про 15 поранених у Дніпрі. Всі – середні. Кривий ріг – постраждало 3 людей. Стільки ж у Синельниковому. Серед них і 2 дітей. На жаль, одна восьмирічна дитина померла в лікарні“.

Пізніше глава МВС Ігор Клименко повідомив, що у Дніпрі станом на 8:30 2 загиблих та 16 поранених. Психологічну допомогу отримали 30 осіб.

 

фото ДСНС

У Синельниківсьому районі загинули 6 осіб, серед яких діти 6 та 8 років. Ще 2 людей травмовані. Тут пошкоджені більше десятка приватних будинків. Зайнялися пожежі, які оперативно ліквідували рятувальники.
Пряма мова Клименка: “На жаль, кількість постраждалих зростатиме. Розбір завалів пошкоджених будинків триває. На місцях розгорнуті пункти допомоги потерпілим. Працюють психологи. Поліція приймає заяви від постраждалих”.

За даними ДСНС, на 9 ранку у результаті ракетної атаки по Дніпропетровщині постраждали 29 осіб, із них 14 врятували підрозділи ДСНС.

Зокрема, 20 людей постраждали у Дніпрі,  із них 12 було врятовано. У Синельниковому постраждали 6 осіб, зокрема, одна дитина. Врятовано 2 людини. У Кривому Розі постраждали 3 людини.

Президент Володимир Зеленський після чергового кривавого удару окупантів закликав світ завдати поразки російському терору.

“Кожна держава, яка надає системи ППО Україні, кожен лідер, який допомагає переконувати партнерів, що ППО зараз має бути не на складах, а в реальних містах і громадах, які зазнають ударів терористів, усі, хто підтримує наш захист, є рятівниками життя. Ми маємо завдати поразки російському терору”, − заявив президент.

Він наголосив, що це потреба не лише України і українців, а це глобальна потреба.

“Росія повинна відповідати за свій терор, і кожна ракет, кожен “Шахед” мають збиватися. Світ може це гарантувати, партнери мають необхідні спроможності. Це було доведено, зокрема, у небі Близького Сходу, і це має запрацювати у небі Європи”, − підсумував Зеленський. // УП

You may also like...