Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Рішення щодо далекобійних ударів ЗСУ уже є, але воно непублічне — The Guardian

© Getty Images

У виданні розповіли, коли Сили оборони планують розгорнути відповідні ракети.

США та Велика Британія вже ухвалили рішення про надання дозволу ЗСУ здійснювати далекобійні удари по Росії за допомогою західного озброєння, але офіційно про це не оголошують, повідомляє The Guardian, посилаючись на джерела у Лондоні. Там пояснили, що розгортання відповідного озброєння повинно стати частиною плану, мета його — покласти край російському вторгненню.

Під час зустрічі у Нью-Йорку, яка відбулася учора, американський президент Джо Байден висловив думку про те, що застосування Силами оборони ракет Storm Shadow не втягне НАТО у війну з РФ.

“Росія почала цей конфлікт, і Росія може припинити цей конфлікт просто зараз. Україна має право на самооборону”, — заявив натомість британський прем’єр Кір Стармер.

Нагадаємо, за даними The Times, США дозволять ЗСУ далекобійні удари по території Росії, але лише за допомогою британських ракет Storm Shadow і французьких Scalp, адже у Лондоні та Парижі підтримують такий крок. Проте на застосування американських ATACMS заборона збережеться, оскільки у Вашингтоні все ще бояться ескалації. Це питання американський лідер Джо Байден та британський прем’єр Кір Стармер повинні були обговорити учора у Нью-Йорку, але офіційно остаточного рішення досі немає. // Дзеркало тижня

Exit mobile version