Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Російський бойовий літак СУ-34 скинув бомбу на центр російського міста Бєлгород, від вибуху автівки залітали на дах (фото, відео)

Бомбометання Шойгу по Бєлгороду
Бомбометання Шойгу по Бєлгороду

Російські ВПС почали скидати бомби на свої міста. Внаслідок падіння бомби з російського літака в центрі міста Бєлгород, утворилася вирва діаметром близько 20 метрів. Пошкодження отримали квартири у житловому будинку, що знаходиться біля епіцентру вибуху, а також кілька автомобілів.

Одну з автівок закинуло на дах магазину “Пятьорочка”, повідомляють місцеві ЗМІ. Спочатку зет-блогери істерили що це український безпілотник скинув бомбу, але згодом Міноборони РФ визнало, що бомбу скину пілот літака СУ-34.

Як розповіло джерело в екстрених службах, усередині автівки яка залетіла від вибуху аж на дах сусіднього будинку, нікого не було, а фари на авто спалахнули через спрацювання сигналізації, після падіння бомби. Renault Logan підлетів на 40 метрів у висоту: легковик, що пролітав повз вікна, бачили мешканці на 10 поверсі. Після падіння машину сильно понівечило: пошкоджено всі частини кузова без винятку, задню колісну вісь практично відірвало, скло розбито.

“Двадцятого квітня 2023 року близько 22.15 мск при виконанні польоту літака Су-34 Повітряно-космічних сил над містом Бєлгород стався позаштатний сход авіаційного боєприпасу. В результаті є пошкодження житлових будівель, жертв немає”, – розповіли у Міноборони РФ.

У Бєлгороді двоє постраждалих при вибуху, заявив губернатор області Гладков:«За попередніми даними, є двоє постраждалих: жінка з черепно-мозковою травмою в стані середнього ступеня тяжкості доставлена ​​в міську лікарню №2. Дрга жінка зі ссадинами – від госпіталізації відмовилася. В результаті обслідування території руйнування виявлено 4 розбиті квартири багатоквартирного будинку по вулиці Шаландина.

Що це було?

На Бєлгород могла впасти плануюча фугасна бомба,  яка збилася з курсу, розповів виданню “Агентство” OSINT-аналітик Кирило Михайлов, який співпрацював із Conflict Intelligence Team. Про це ж у четвер написав і провоєнний телеграм-канал. Інший Z-канал називав такі бомби “високоточними”: нещодавно модулі корекції цих боєприпасів навіть удосконалили.

В Бєлгороді могла вибухнути плануюча фугасна авіабомба, оснащена універсальним модулем планування і корекції боєприпасу (УМПК), сказав Михайлов. Такі боєприпаси зараз активно застосовує Росія, каже аналітик: “Щоб усе спрацювало, бомба має спочатку штатно відокремитися, потім у неї мають штатно розкритися крила і запрацювати навігаційна система, – каже експерт, – щось у цьому процесі пішло не так”

На відео з місця інциденту чути гуркіт. Михайлов, коментуючи фото і відео з місця падіння боєприпасу, каже, що це “схоже на наслідки вибуху, а не просто падіння бомби. Але оскільки [вона] встромилася в асфальт, це пом’якшило ефект вибуху”, – каже аналітик.

Бомби з універсальними модулями планування і корекції боєприпасу почали використовуватися тільки в останні кілька тижнів, звернув увагу Михайлов. “Це нова розробка, такі позаштатні ситуації неминучі”, – вважає він.

Телеграм-канал “Военный осведомитель” написав, що на Бєлгород могла впасти фугасна авіабомба ФАБ-500М62. Автори каналу нагадують про інцидент із таким боєприпасом 12 березня, коли на одній із вулиць Донецька було знайдено таку саму авіабомбу. “Ці модулі – нова і дещо сира розробка, тому можуть бути подібні позаштатні ситуації”, – стверджує “Військовий інформатор”.

Exit mobile version