Росія обстріляла Донецьк для “картинки” пропагандистів – РНБО

Дії пропагандистів мають на меті залякування жителів окупованих територій та виправдання “спецоперації”.

У суботу, 4 червня, тимчасово окупований Донецьк обстріляли з артилерії.

Росія обстріляла Донецьк для “картинки” - РНБО / фото vchasnoua.com

Росія обстріляла Донецьк для “картинки” – РНБО / фото vchasnoua.com

Як зазначає Центр протидії дезінформації при РНБО, окупанти обстріляли середмістя Донецька для створення вигідної російським пропагандистам “картинки” у ЗМІ.

“Ввечері пропагандистські ЗМІ повідомили, що “у Донецьку пролунала серія вибухів … ЗСУ випустили 40 снарядів із “Граду”, удар припав по центру міста”. Однак такі заяви російських ЗМІ розбиваються об повідомлення очевидців з окупованого Донецька”, – йдеться в повідомленні.

У місцевих чатах мешканці сповіщають, що атакували з окупованої території (“в Калинінському приліт, з Макіївки виліт”, “вильоти були з Макіївки Східний Батман 8 штук”, “стріляють з Куйбишевського району, пролітає над Ворошилівським і падає в Калинінському”, “люди потроху починають розуміти, що відбувається і потрібно їх знову переконати, що Україна погана”).

“Загалом, дії пропагандистів мають на меті залякування жителів окупованих територій та виправдання “спецоперації”, і ще раз підкреслюють цинічність загарбників, що готові обстрілювати цивільне населення заради чергового новинного заголовку”, – наголошують експерти. // УНІАН

You may also like...