Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Росія запустила інформаційну атаку проти України: у ЦПД спростували ворожі фейки

Перелік тем дезінформації широкий: від перебільшення кількості випущених ракет і наслідків уражень до чуток про евакуацію представників влади.

На тлі масованого ракетного обстрілу території України Росія також запустила інформаційну атаку задля поширення своєї дезінформації.

Фото УНІАН, Сергій Ревера

Про це заявили в Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони.

Зокрема, ворог поширював повідомлення про те, що нібито “одночасно з ракетними ударами почався наступ росіян по всій лінії фронту”. Однак, зазначає ЦПД, ця інформація не підтверджена.

Також ЦПД спростовано ворожі повідомлення про “початок наступу з території Білорусі”. Зокрема, голова Чернігівської ОВА повідомив, що ситуація на державному кордоні України контрольована.

Окрім того, росіяни поширювали дезінформацію про нібито “евакуацію Зеленського з Києва”. Натомість у ЦПД зазначили, що президент України записав відеозвернення з вулиці Банкової об 11:02.

Також ЦПД спростовує російську дезінформацію про нібито “масову евакуацію співробітників посольств в Україні”.

Не відповідають дійсності й повідомлення ворога про “повне знищення всієї інфраструктури” в Україні. Натомість ЦПД нагадує заяву прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля про пошкодження 11 об’єктів інфраструктури.

Тим часом, Служба безпеки України також попередила про різноманітні інформаційно-психологічні спецоперації (ІПСО), які проводить Росія.

“Окрім ракет, ворог сьогодні “обстрілює” нас фейками та нісенітницями. Це – важлива частина його плану. Завдання окупантів – посилити медійний ефект від ракетних ударів і розхитати інформаційний простір України. Тож у хід ідуть різноманітні інформаційно-психологічні спецоперації. Перелік тем надзвичайно широкий: від перебільшення кількості випущених ракет і наслідків уражень до чуток про евакуацію представників влади”, – йдеться в повідомленні.

У спецслужбі закликали українців довіряти лише перевіреній інформації.

“Не довіряйте публікаціям ворожих чи проросійських Телеграм-каналів. Не поширюйте неперевірені дані серед своїх друзів і знайомих. Отримуйте інформацію виключно з офіційних джерел”, – йдеться в повідомленні.

Також у СБУ закликали громадян не знімати й не поширювати фото та відео наслідків “прильотів”. // УНІАН

Exit mobile version