Службою безпеки у різних регіонах України затримано ворожих агентів і колаборантів

Деякі з них, вже отримали реальні терміни ув’язнення.

?Так, у Києві: контррозвідка СБУ викрила двох засновників однієї зі столичних ІТ-компаній, які постачали окупантам програмне забезпечення та оргтехніку. Серед їхніх замовників були представники так званого «силового блоку ДНР».
Работали на врага: СБУ обнаружила российских агентов в нескольких областях  Украины - Флот 2017
Встановлено, що злочинну діяльність організували двоє жителів Донеччини, які у 2014 році прибули до Києва та налагодили бізнес у сфері інформаційних технологій.
Вони відкрили свої дочірні структури у москві, санкт-петербурзі та у тимчасово окупованому Донецьку. І продовжували співпрацю з окупантами після повномасштабної агресії рф.
Щомісяця «прибутки» колаборантів становили більше 4 млн грн.
Наразі їх затримано, проводяться усі необхідні слідчо-оперативні заходи.
Крім цього, на Київщині затримано ще одного колаборанта. Ним виявився мешканець Димера, який у період тимчасової окупації селища закликав підтримати агресорів.
Також зловмисник намагався нав’язувати людям негативне ставлення до нашої держави та заперечував злочини рашистів проти мирного населення.
? На Донеччині:
затримано ворожого агента, який збирав інформацію щодо дислокації підрозділів ЗСУ та Національної поліції на території Слов’янська.
Його «зв’язковим» був представник ворожого угруповання, яке перебуває на тимчасово окупованій території регіону.
? На Чернігівщині:
СБУ повідомила про підозру блогерці, яка публічно виправдовувала агресію рф проти України. Через власну сторінку у соцмережі вона поширювала кремлівський контент: дезінформацію про знищення рашистами цивільної інфраструктури, спростовувала факти їх злочинів проти мирних людей.
Під час обшуків за місцем проживання блогерки правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку з доказами незаконної діяльності.
? У Луганській області:
за матеріалами СБУ до ув’язнення засуджено двох бойовиків так званої «ЛНР», яких захопили в полон у березні цього року. Суд призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі до 8 та 10 років відповідно.
Двоє мешканців регіону добровільно приєдналися до ворожих збройних формувань. У складі гранатометних розрахунків вони обстрілювали позиції сил АТО і ООС, брали участь у бойових діях проти українських військ у районах Щастя та Сєвєродонецька.
Також на співпраці з окупантами викрито колишнього начальника однієї з філій національної енергокомпанії. Перебуваючи на тимчасово окупованій території Луганщини, він добровільно погодився обіймати «посаду» так званого «керівника Луганської ТЕС», захопленої агресорами.
Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у державній зраді. Тривають заходи для його затримання і притягнення до відповідальності.
? На Рівненщині:
за матеріалами СБУ, до 13 років позбавлення волі покарано російського агента, який збирав розвіддані щодо дислокації українських військ, техніки і руху вантажних локомотивів через станцію Рівне.
Агента було затримано на спробі передачі окупантам секретних даних.
? Служба безпеки ідентифікувала також особи двох високопосадовців окупаційних угруповань рф, які причетні до підриву гідротехнічних споруд на Північно-Кримському каналі. Наразі вирішується питання щодо оголошення зловмисників у міжнародний розшук.
За всіма викритими фактами тривають слідчі дії, щоб встановити всіх причетних до злочинів і притягнути їх до відповідальності.

 

You may also like...