Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Світові лідери обговорили протидію російській агресії. США і Великобританія готові надати Україні більше артилерії

Очільники США, ЄС, Канади та Японії також обговорили свої «відповідні дипломатичні зобов’язання» і зусилля щодо запровадження «серйозних економічних санкцій».

Президент США Джо Байден та інші світові лідери «підтвердили» свою рішучість надавати Україні безпекову, економічну та гуманітарну допомогу.

Президент США Джо Байден. Фото: EPA/UPG

Про це за підсумками відеоконференції лідерів США, ЄС Канади та Японії заявила речниця Білого Дому Джен Псакі.

Очільники країн також обговорили свої «відповідні дипломатичні зобов’язання» і зусилля щодо запровадження «серйозних економічних санкцій».

Офіс прем’єр-міністра Італії Маріо Драгі також наголосив на зусиллях, спрямованих на диверсифікацію постачання енергоносіїв та відмову від купівлі російських нафти і газу.

Серед учасників розмови були президент США Джозеф Байден, прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, президент Європейської ради Шарль Мішель, президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі, прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда, президент Польщі Анджей Дуда, президент Румунії Клаус Йоханніс і генсек НАТО Єнс Столтенберг.

За підсумками зустрічі президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Україна повинна отримати максимальну підтримку, щоб не допустити перемогу Росії у війні.

У свою чергу канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав Путіна негайно припинити обстріли і вивести війська з території. // LB.ua

***

Байден та Джонсон готові надати Україні артилерійську зброю

Рішення зумовлене переходом Росії в нову фазу війни.

Президент США Джо Байден та премʼєр-міністр Великобританії Борис Джонсон підтвердили наміри надати Україні більше артилерійського озброєння. Про це повідомляють видання Цензор.нет та Reuters.

“Їм (Україні – ред.) потрібна підтримка артилерією і це те, що ми можемо надати у доповнення до інших форм підтримки”, – заявив Борис Джонсон, коментуючи відповідне рішення.

Водночас, американські медіа повідомляють, що Джо Байден також підтвердив такі наміри. У відповідь на запитання журналістів, чи надійде від США в Україну більше артилерії, президент США відповів: “Так”.

Таке рішення світових лідерів зумовлене переходом Росії в нову фазу війни в Україні. // LB.ua

Exit mobile version