Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

У Польщі відкрили реєстрацію на нові виплати для біженців

Українські біженці у Польщі можуть розраховувати на грошову допомогу не лише від держави, але й від міжнародних організацій. Фундація PCPM виплачує українцям понад 500 євро за три місяці.

У яких містах можна подати заявку та хто може отримати виплати, РБК-Україна повідомляє з посиланням на ukrainianinpoland.pl.

Фото: Грошова допомога у Польщі (колаж РБК-Україна)

Організація Polskie Centrum Pomocy Międzynarodowej (PCPM) продовжує прийом заявок на надання грошової допомоги українським біженцям. Можна отримати по 820 злотих (117 євро) на одну особу упродовж 3 місяців. Виплати надаються максимум на 5 людей у сім’ї.

Зазначається, що відтепер виплати доступні мешканцям деяких польських міст та їх околиць. Звертатися можуть біженці у таких містах:

На грошову допомогу можуть претендувати українці, які приїхали до Польщі після 15 лютого 2023 року. Одна з умов – не отримувати раніше виплат від інших гуманітарних організацій на території Польщі. Також ця допомога розрахована на вразливі родини або людей, що мають труднощі з забезпеченням основних потреб та доступом до ринку праці:

Подати заявку на допомогу можна за посиланням. Також можна залишити свій номер телефону, щоб співробітники організації допомогли заповнити анкету.

Раніше повідомлялося, що виплати для українських біженців у Польщі можуть скасувати. Відповідні положення втрачають чинність на початку наступного року, а рішення про їх продовження ще не приймалося.

У Польщі мешканцям невеликих населених пунктів може стати складніше знімати гроші з банкоматів. Апаратів стане менше через те, що у країні запроваджують вимоги встановлювати дороге обладнання і компаніям дешевше демонтувати свої банкомати.

Exit mobile version