У приміщенні поліції Каховки рашисти облаштували катівню

Російські окупанти у Каховці Херсонської області затримують чоловіків та знущаються з них у катівні, яку облаштували у приміщенні поліції.

Про це повідомила у своєму Telegram-каналі уповноважена з прав людини Людмила Денісова, пише УНН.

Иристонское Гестапо почти ИГ | Новости Майкопа - БезФормата

“У Каховці рашисти облаштували катівню у приміщенні поліції, де б’ють та піддають тортурам заручників електричним струмом. Російські солдати затримують на вулицях міста не лише активістів чи учасників АТО/ООС, а й чоловіків, які не мають жодного відношення до військової служби, і не виходили на мітинги проти окупації”, – повідомила омбудсмен.

Для затримання використовують формальний привід — “порушення правопорядку” або “порушення комендантської години”.

Біля відділку поліції постійна черга з родичів затриманих чоловіків, які намагаються дізнатися про їхню долю або передати продукти харчування та речі першої необхідності, інформує Денісова.

Як повідомляють свідки, у приміщенні каховської поліції перебуває понад 10 цивільних осіб, деяких з них утримують там вже кілька тижнів. Чоловіків катують електрошокерами та б’ють.

Найжорстокіше російські військові ставляться до тих, хто має відношення до силових структур, — до бійців територіальної оборони та колишніх учасників АТО/ООС, додає омбудсмен.

“Такі дії рф є воєнним злочином та злочином проти людяності відповідно до статей 7 та 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду та прямим порушенням статей 3 та 34 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, статей 9 та 21 міжнародного пакту про громадянські та політичні права та статті 5 європейської конвенції з прав людини”, – наголосила Денісова.

Вона закликала комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти воєнних злочинів та порушень прав людини.

You may also like...