Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

У Росії школярі спалили другий гелікоптер за два тижні

У Росії школярі спалили другий гелікоптер за два тижні
У Росії школярі спалили другий гелікоптер за два тижні

Двоє 16-річних підлітків спалили гелікоптер Мі-8 на території авіабази в Омській області РФ. Неповнолітніх було затримано, один із них зізнався, що діяв за вказівкою невідомого, який зв’язався з ним через Telegram, обіцяючи заплатити $20 тисяч.

Місцевий портал NGS55 уточнив, що інцидент трапився на військовому аеродромі Омськ-Північний.  Ввечері 21 вересня школярі проникли на територію об’єкта, кинули пляшку із запальною сумішшю в гелікоптер, зняли те, що відбувалося, на відео та втекли. У результаті повністю вигоріли кабіна Мі-8 і вся його передня частина. Вартість нового вертольота такого типу становить понад 490 млн рублів.

За даними Shot, підлітків завербували через месенджер “українські куратори”, які пропали після підпалу, не заплативши і не видаливши листування. Урозпочато кримінальну справу про диверсію (стаття 281 КК). Школярам загрожує до 20 років позбавлення волі. При цьому канал стверджує, що згорілий вертоліт був списаним.

Baza опублікувала відео затримання. Щонайменше семеро силовиків виламали двері до квартири і поклали підлітків обличчям у підлогу, а потім піддали їх допиту навпочіпки зі скутими за спиною руками.

Це вже другий такий випадок за останні два тижні, зазначає видання The Moscow Times. У ніч на 11 вересня двоє школярів у віці 13 і 14 років потрапили до лікарні після підпалу гелікоптера Мі-8Т в аеропорту Ноябрська. Вони зізналися, що з ними зв’язалися через Telegram і пообіцяли за диверсію 5 млн рублів (понад $54,5 тисячі).

Вертоліт був цивільним і належав авіакомпанії Utair, його вартість становить близько 300 млн рублів. Baza писала, що підлітки пробралися на територію, що охороняється, через дірку в паркані. При цьому батько одного з них бере участь у війні проти України..

Exit mobile version