Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Україна повернула з російського полону ще 115 захисників

Україна та Росія у День незалежності, 24 серпня, првовели обмін полоненими. З російського полону звільнили 115 українських захисників.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на президента Володимира Зеленського у Telegram.

Як зазначив президент, серед звільнених воїни Національної гвардії, Збройних Сил, Військово-морських сил, Державної прикордонної служби. Обмін пройшов за посередництва Об’єднаних Арабських Еміратів.

“Дякую кожному підрозділу, який поповнює наш обмінний фонд. Це наближає звільнення наших військових, наших цивільних із російського полону. Дякую нашій команді та партнерам, ОАЕ за те, що наші люди повертаються додому”, – додав президент.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомив, що усі врятовані під час 55-го обміну полоненими – це військовослужбовці-строковики, зокрема і ті, які потрапили у полон у перші місяці повномасштабного російського вторгнення у 2022 році.

З полону вдалося визволити дев’ятьох незаконно засуджених оборонців. Звільнено військових моряків та трьох прикордонників, а також 82 оборонці Маріуполя (з них пів сотні боронили “Азовсталь”). Серед врятованих – солдати, сержанти та матроси..

Також додому повертаються шестеро нацгвардійців з гарнізону охорони Чорнобильської атомної станції, військовослужбовці, які боронили Київську, Донецьку, Херсонську та Луганську області.

Українські воїни, яких сьогодні вдалося звільнити з полону ворога, також брали участь у важких боях за Гостомель і запасний командний пункт Генштабу у Київській області, а у Херсонській області – за пропускний пункт “Чонгар” на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом.

Exit mobile version