Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

ЄБРР заблокував Росії та Білорусі доступ до ресурсів та експертизи банку

Рада керуючих Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) схвалила жорсткі заходи щодо Російської Федерації та Білорусі після вторгнення в Україну. Доступ РФ і Білорусі до ресурсів банку офіційно і негайно припинений.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення банка.

Фото: ЄБРР заблокував Росії та Білорусі доступ (ebrd.com)

Це означає, що в жодній з країн не може бути проектів з фінансовою участю банку або діяльності в рамках технічного співробітництва. Крім того, ЄБРР залишає за собою право на призупинення або повне припинення вибірки коштів за існуючими проектами.

ЄБРР вже оголосив, що знаходиться в процесі закриття своїх представництв в Москві і Мінську. Президент ЄБРР Оділь Рено-Бассо заявила: “прикро, що ми змушені робити подібні кроки після стількох років співпраці з обома країнами. Однак війна з Україною, розв’язана Росією, не залишила нам іншого вибору, окрім як засудити ці дії і не тільки на словах. Подібна реакція також необхідна, щоб обидві країни чітко розуміли, що вони підірвали цінності, важливі як для нашого інституту, так і для всього міжнародного співтовариства”.

В даний час ЄБРР зосередив свою увагу на наданні пакету підтримки на суму 2 мільярди євро для України, а також інших держав регіону, які зіткнулися з проблемою біженців з цієї країни. ЄБРР також висловив готовність взяти участь у програмі реконструкції України, як тільки дозволить ситуація.

Exit mobile version