Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

За фактами викрадення окупантами мирних людей на Сумщині розпочато кримінальні провадження

За процесуального керівництва Охтирської окружної прокуратури здійснюються досудові розслідування за фактами викрадення людей представниками іноземної держави (ч. 1 ст. 146-1 КК України).

За даними слідства, військовослужбовці РФ під час окупації м. Тростянець зайшли в будинок до мирних жителів, провели там обшук, після чого забрали із собою 32-річного чоловіка. При аналогічних обставинах взяли в полон 29-річного мирного жителя міста. На даний час місцеперебування полонених встановлюється.

Разом з тим, двом іншим чоловікам вдалось звільнитись з полону. За словами потерпілих, 20 березня 2022 року в м. Тростянець їх затримали окупанти, увесь час тримали в підвалі залізничного вокзалу і катували. Лише 26 березня 2022 року чоловіки, скориставшись тим, що в місті були бойові дії, втекли з полону.

Здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні доручено відділу поліції №1 (м. Тростянець) Охтирського районного відділення поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області.

Офіс Генпрокурора

Exit mobile version