Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Житель Запоріжжя отримав від рашистів завдання встановити бездротові відеокамери на дорозі щоб відстежувати рух ЗСУ

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру жителю Запоріжжя у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Запорізької обласної прокуратури.

За даними слідства, у вересні 2023 року чоловік погодився на пропозицію ворога  сприяти російським спецслужбам у проведенні підривної діяльності проти України.
За  одним із завданням кураторів він повинен був збирати та передавати інформацію щодо переміщення особового складу сил оборони України та військової техніки в зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія».
На виконання отриманої в анонімний чат одного з  месенджерів  «інструкції покрокових дій» підозрюваний  придбав  бездротові відеокамери. Надалі він повинен був встановити це обладнання в електрощити, розташовані вздовж доріг обласного значення, за картою-схемою, надісланою ворогом у такий же спосіб, та якісно їх замаскувати.
За задумом представників країни-агресора, ці ґаджети повинні були фіксувати будь-який рух ЗСУ по автомагістралям південно-східних областей України, та безперервно транслювати ці відеозаписи в мережу «Інтернет».
Дії підозрюваного було викрито правоохоронцями. Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання  під вартою.
Під час слідчих дій у нього вилучено відеообладнання та мобільний телефон, який використовувався  у злочинній діяльності.
Слідство триває.
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно з Управлінням СБУ в Запорізькій області.
УК
Exit mobile version