Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Киргизстан відмовився від навчань ОДКБ на своїй території

Причина такого рішення не називається.

Влада Киргизстану ухвалила рішення скасувати навчання ОДКБ на своїй території.

Киргизстан відмовився від навчань ОДКБ на своїй території / фото instagram.com/milgovkg

Про це пише “Радіо Азаттик”. 

Як повідомили в прес-службі Міністерства оборони Киргизстану, командно-штабні навчання з миротворчими силами ОДКБ “Непорушне братство-2022” мали пройти на території Киргизстану в жовтні поточного року.

Причина такого рішення не називається.

Минулого місяця між військовими Киргизстану і Таджикистану відбулося масштабне зіткнення, країни звинуватили одна одну в збройному акті агресії. Повідомляли про 74 загиблих таджикистанців і 63 громадян Киргизстану.

Після цього влада Киргизстану закликала ОДКБ, куди входять РФ, Вірменія, Білорусь, Казахстан, сам Киргизстан і Таджикистан, взяти активну участь у врегулюванні ситуації.

Наприкінці вересня Вірменія також відмовилася від навчань. За офіційною версією – через ситуацію на кордоні з Азербайджаном.

Реакція ОДКБ на війну в Україні

Як писав УНІАН, Росія, яка відчуває гостру потребу в людських ресурсах для продовження війни проти України, не знаходить підтримки серед країн Організації Договору про колективну безпеку.

У травні президент РФ Володимир Путін покликав “однодумців” з Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизстану і Таджикистану на ювілейний саміт ОДКБ. Під час зустрічі він розповів про війну в Україні, але підтримку знайшов тільки з боку Білорусі.

Проте, в серпні Росія почала вербувати громадян Узбекистану, Таджикистану і Киргизстану до лав російської армії. А 13 вересня ЗСУ вперше взяли в полон російського найманця з Узбекистану.

21 вересня російський диктатор Володимир Путін оголосив про початок часткової мобілізації. На тлі цього Казахстан і Киргизстан, що входять в ОДКБ, і Узбекистан, що вийшов з організації в 2012 році, застерегли своїх громадян від участі у війні на боці Росії та нагадали про кримінальну відповідальність.

Представник МЗС Казахстану Айбек Смадіяров зазначав, що країни, що входять в Організацію Договору про колективну безпеку (ОДКБ), не братимуть участі у війні Росії проти України: це “не входить в зону відповідальності організації”. // УНІАН

Exit mobile version