Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Невідомий літак порушив повітряний простір чотирьох країн Європи

Напередодні ввечері невідомий літак порушив повітряний простір чотирьох європейських країн. Зокрема, Угорщини, Румунії, Сербії та Болгарії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерства оборони Угорщини і Румунія.

Ілюстративне фото. wikipedia.org

За даними румунського оборонного відомства, невеликий двомоторний літак Beechcraft з двома людьми пролетів низько над повітряним простором Угорщини, Румунії, Сербії та Болгарії.

Літак летів маршрутом Орадя – Карансебеш – Дробета-Турну – Северин і не демонстрував ворожої або небезпечної поведінки. Однак пілот літака не відповідав на радіопитування або візуальні сигнали, що передаються військовими літаками-перехоплювачами відповідно до міжнародних правил.

За даними відомства, літак вилетів з Угорщини, з району Дебрецена без затвердженого плану польоту і без включених електронних засобів ідентифікації транспондера.

Літак перехопили в повітряному просторі Угорщини два військових літаками Угорських ВПС, після чого літак увійшов у повітряний простір Румунії в районі Орадеа.

Далі ціль захопили два літаки F-16 ВПС США, дислоковані на авіабазі Фетешті, які патрулювали повітряний простір Румунії, після чого переслідування літака продовжили два літаки F-16 ВПС Румунії.

Також літак перетнув повітряний простір Сербії і Болгарії, не відповідаючи на радіоопитування і візуальні сигнали.

“В даний час Болгарська влада досліджує район останнього відомого місця розташування цілі на землі, щоб ідентифікувати літак і встановити деталі”, – йдеться в повідомленні.

Разом з тим в угорському МЗС додали, що невеликий літак приземлився в районі Хайдусобосло – для дозаправки, але незабаром після цього знову злетів.

Exit mobile version