Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Росія вперше відібрала контроль над західними активами в країні

Росія вперше забрала контроль над західними компаніями своєї території. Права управління активами в РФ втратили німецьку Uniper SE і фінську Fortum Oyj. Відповідний указ особисто підписав Володимир Путін.

Як повідомляє Bloomberg, указ Путіна дозволив уряду РФ взяти “тимчасовий” контроль над підприємствами з “недружніх” країн. Такими в Росії називають США та інші держави, які запровадили санкції проти РФ.

Фото: Getty Images

При цьому російська влада запевняє, що “тимчасова передача управління” ніяк не впливає на право власності активів. Проте терміни передачі такого управління не визначено.

У додатку до путінського указу вписано лише два підприємства, але зазначається, що перелік активів може бути розширений “за потреби”. Наразі це:

Обидві компанії намагалися вийти із Росії та продати свої частки. Але угоди було заблоковано російським урядом.

Таким чином, РФ перейшла від погроз до дій. Влада країни ще в 2022 році заявляла, що візьме під контроль активи компаній з “недружніх країн”. Такі заяви стали звучати після того, як у Німеччині націоналізували “дочку” “Газпрому”. Крім того, в країні було заарештовано нафтопереробні активи “Роснефти”. // OBOZREVATEL

Exit mobile version