Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Теракт біля аеропорту Карачі в Пакистані: одна людина загинула, кілька отримали поранення

Люди збираються біля уламків автомобілів після вибуху біля міжнародного аеропорту Джинна в Карачі 6 жовтня 2024 року [Shakil Adil/Reuters
Люди збираються біля уламків автомобілів після вибуху біля міжнародного аеропорту Джинна в Карачі 6 жовтня 2024 року [Shakil Adil/Reuters

Щонайменше одна людина загинула і ще 10 отримали поранення в результаті вибуху біля міжнародного аеропорту в пакистанському портовому місті Карачі, повідомила місцева телерадіокомпанія Geo News. Інцидент трапився менш ніж за два тижні до регіонального саміту, запланованого в столиці Ісламабаді.

Посилаючись на провінційного чиновника, Geo News додала, що серед поранених є щонайменше один іноземець. Природа вибуху, який стався в ніч на неділю, не була одразу зрозуміла. Телевізійні кадри та відео в соціальних мережах показали великі клуби диму на місці події на Model Colony Road,  повідомляє AL JAZEERA.

За повідомленням пакистанської газети Dawn News, інцидент не вплинув на розклад авіарейсів у міжнародному аеропорту. Міністр внутрішніх справ провінції Сінд Зіаул Хасан Ланджар повідомив Geo News, що вибух був спричинений, ймовірно, саморобним вибуховим пристроєм (СВП). Раніше в заяві його офісу йшлося про те, що вибух стався внаслідок вибуху нафтового танкера.

Відповідальність за вибух взяла на себе пакистанська сепаратистська група “Армія визволення Белуджистану”.

У заяві, надісланій журналістам електронною поштою, озброєне угруповання “Визвольна армія Белуджистану” (ОАБ) взяло на себе відповідальність за вибух, заявивши, що напад був здійснений за допомогою саморобного вибухового пристрою, встановленого в автомобілі, і був спрямований проти громадян Китаю, в тому числі проти інженерів.

У серпні ці бойовики здійснили скоординовані напади в провінції, в результаті яких загинуло понад 70 осіб. ОАБ взяла на себе відповідальність за подібні напади в Белуджистані в минулому, такі як вбивство семи перукарів у Гвадарі в травні або квітневе вбивство кількох людей, викрадених з автостради в квітні.

ОАБ цілеспрямовано атакує китайські інтереси, зокрема стратегічний порт Гвадар на Аравійському морі, звинувачуючи Пекін у тому, що він допомагає Ісламабаду експлуатувати цю провінцію. Угруповання також вбивало китайських громадян, які працювали в регіоні, і здійснило напад на консульство Пекіна в Карачі.

 

Exit mobile version