У Китаї запустили у виробництво можливі ліки від коронавірусу

Перші ліки, які потенційно можуть бути ефективними в боротьбі з новим коронавірусом, запущено у виробництво в Китаї, повідомив уряд міста Тайчжоу. Йдеться про препарат, раніше відомий як Favipiravir або Avigan, говориться в заяві уряду.

“15 лютого препарат офіційно отримав схвалення Державного управління з нагляду за харчовими продуктами і лікарськими засобами для виходу на ринок. Це перший в країні препарат, який під час спалаху коронавірусу нового типу отримав офіційне схвалення на включення до переліку ліків, які потенційно можуть бути ефективні в лікуванні нового типу коронавірусу”, – сказано в заяві.

Зазначається, що ліки можуть зіграти важливу роль у лікуванні і профілактиці захворювання. Назва препарату латиною в заяві не наводиться, проте на поширених в інтернеті світлинах ліцензії на виробництво значиться Favipiravir. Раніше міністерство охорони здоров’я Японії вирішило почати клінічні випробування на пацієнтах, заражених новим коронавірусом, препаратом, використовуваним для лікування ВІЛ та СНІДу. // Интерфакс-Украина

You may also like...