У Німеччині заарештували українку, яка 5 років перебувала в ІДІЛ

Жінка поїхала до Сирії у 2014 році разом із чоловіком та дітьми, щоб приєднатися до ісламістів.

У Німеччині суд заарештував громадянку України за звинуваченням у причетності до терористичної організації “Ісламська держава”(ІДІЛ).  Про це повідомила Генеральна прокуратура ФРН.

Українку затримала поліція в західній Німеччині / фото ua.depositphotos.com

Українку затримала поліція в західній Німеччині / фото ua.depositphotos.com

Громадянку України Хатідче Ц. заарештувала влада федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія, що на заході країни. Жінці закидають порушення двох статей Кримінального кодексу Німеччини – про членство в іноземній терористичній організації і про порушення обов’язків по догляду та вихованню дитини.

За даними німецьких правоохоронців, Хатідче вирушила до Сирії в 2014 році зі своїм тодішнім чоловіком і чотирма неповнолітніми дітьми. Там вона приєдналася до ІДІЛ разом з чоловіком, для якого вона вела домашнє господарство відповідно до понять ІДІЛ про роль жінки.

Після смерті чоловіка жінка ще двічі виходила заміж за бойовиків ІДІЛ, своїх дітей вона виховувала відповідно до ідеології цього угруповання. На початку 2019 року українка потрапила в полон до курдів, де і залишалася аж до 2021 року.

За яких обставин громадянка України опинилася в Німеччині, не уточнюється.

Ісламістське угруповання ІДІЛ

“Ісламська держава” (раніше – Ісламська держава Іраку і Леванту) – сунітське терористичне угрупування радикального ісламістського спрямування. Була найбільш активна в 2013-19 роках на території Іраку і Сирії, де контролювала великі території. До теперішнього часу практично знищена і загнана в підпілля.

Сьогодні бойовики ІДІЛ обмежуються в основному партизансько-терористичними акціями, оскільки більше не здатні відкрито протистояти армійським підрозділам. Зусиллями західної коаліції в Сирії зараз триває добивання цього угруповання. // УНІАН

You may also like...