Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

У Польщі визначили категорію українців, яких без жодних умов депортуватимуть

Фото: uapl.info

Польща посилює заходи щодо депортації іноземців, які порушили закон, включаючи українців. Прикордонна служба країни оголосила про нову політику, згідно з якою іноземців, засуджених за певні правопорушення, буде депортовано до країн походження після відбуття покарання.

Про це пише місцеве видання inPoland.

Як повідомили прикордонники, у багатьох іноземців, засуджених за ці злочини, закінчується термін відбування покарання. Швидкій депортації іноземців сприяє співпраця Прикордонної служби з виправними установами. Співробітники тюрем передають інформацію прикордонникам про кожного іноземця, який закінчує відбувати покарання. І хоча така практика існує давно, зараз прикордонники активніше взялися за іноземних порушників.

До слова, минулого року понад 17 тис. іноземців вчинили злочини в Польщі. Це майже на 2,5 тис. більше порівняно з 2022 роком.

Нагадаємо, Польща фіксує зміни на ринку праці. Українці досі домінують на польському ринку праці. Однак їх місце все частіше займають вихідці з інших країн. Зазначається, що за останні роки найбільше зростання зайнятості зафіксовано серед колумбійців, непальців та аргентинців. Працівники з Азії та Південної Америки заповнюють прогалини в таких секторах Польщі, як промислове виробництво, сільське господарство та будівництво, якими раніше займалися переважно українці. // Главком

Exit mobile version