Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

В РФ розбився черговий літак, цього разу Ан-3, загинув один пасажир

Ан-3
Ан-3

Літак Ан-3 авіакомпанії “Борус” здійснив аварійну посадку в Олекминському районі. Унаслідок події загинув один пасажир, передає інформаційний портал “Якутия 24” з посиланням на прес-службу ГУ МНС Росії в регіоні.

Борт здійснив аварійну посадку за 1,5 км від Олекмінська. У літаку перебували п’ятеро осіб, з них три члени екіпажу, а також два пасажири. Унаслідок аварії один пасажир загинув.

Якутська транспортна прокуратура організувала перевірку за цим фактом.

За попередніми даними, причиною грубої посадки літака стала втрата тяги двигуна, що призвело до його подальшої відмови.

Авіаперельоти в Росії з кожним роком стають дедалі небезпечнішими. Газета The Wall Street Journal повідомляла про кратне зростання авіаінцидентів у РФ минулого року. Журналісти посилалися на дані компанії Cirium, що збирає інформацію про авіаперельоти. Згідно з їхніми даними, у 2023 році в Росії на кожні 100 000 вильотів літаків статистично припадало 9,9 інцидентів, пов’язаних з авіаційною безпекою. Це вдвічі більше, ніж у 2022 і (передпандемійному) 2019 році, коли цей показник дорівнював 5 і 4,5 відповідно. Аналогічний висновок зробив журнал Newsweek, який у своєму дослідженні зафіксував потрійне зростання несправностей російських літаків з вересня по грудень 2023 року порівняно з аналогічним періодом 2022 року.

УК

Exit mobile version