Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

В Росії готують закон в якому діяльність журналістів-розслідувачів незалежних ЗМІ названа кримінальним злочином і їх будуть саджати на 10 років

До Держдуми РФ внесено законопроєкт, в якому діяльність журналістів-розслідувачів названа кримінальним злочином і прирівнюється до участі в організованому злочинному угрупуванні. У разі ухвалення він дозволить саджати співробітників редакцій на строк до 10 років.

Аналіз баз даних – це один з останніх способів журналістських розслідувань, що залишилися у розпорядженні російських журналістів, зазначає “Агентство“.

Поправки до Кримінального кодексу внесено групою депутатів, серед яких Олександр Хінштейн, а також низка сенаторів, серед яких – Андрій Турчак та Андрій Клішас. Вони хочуть ввести до кодексу статтю, яка карає за незаконне використання, передачу, збирання, а також зберігання комп’ютерної інформації, що містить персональні дані. Крім того, законопроєкт пропонує карати за «забезпечення функціонування інформаційних ресурсів» для незаконного зберігання та розповсюдження подібної інформації.

Exit mobile version