Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

Як українцям знайти роботу в Німеччині: сайти вакансій та поради

Українські біженці у Німеччині мають спрощений доступ до ринку праці. Українці мають право як на повну зайнятість, так і на підробіток.

Що треба знати про працевлаштування у цій країні та де шукати пропозиції роботи, РБК-Україна розповідає з посиланням на ukrainianingermany.de.

Фото: Співбесіда на роботу (freepik.com)

Центр зайнятості забезпечить навчанням та консультаціями

Українські біженці отримують виплати від центру зайнятості Jobcenter як безробітні. Водночас основна функція установи – допомогти людині вийти на ринок праці. Там призначають консультанта, який допомагатиме знайти роботу. У Jobcenter також надають інші види допомоги:

За допомогу біженцям відповідають місцеві центри зайнятості. У більшості випадків співробітники володіють тільки німецькою, зрідка – ще й англійською. У деяких центрах зайнятості є перекладачі для українців. Ті українці, які не володіють німецькою, можуть приходити із перекладачем.

На яких ресурсах можна шукати вакансії у Німеччині

Самостійно шукати вакансії можна на популярних сайтах. Серед найпопулярніших сайтів по пошуку роботу такі:

Також чимало вакансій для українців пропонують у тематичних групах у Facebook. Наприклад, “Arbeit in Deutschland / Робота в Німеччині“, “Українці в Німеччині. Робота та Перевезення“, “Робота в Німеччині“, “Робота в Німеччині/Работа в Германии/житло Берлін“, “Українці Німеччини“.

На яких сайтах можна знайти підробіток та роботу в окремих галузях

Українські біженці можуть обирати часткову зайнятість. Підробіток можна знайти на таких сайтах:

Для тих, хто шукає роботу за конкретною професією, є окремі сайти за галузями:

Як уникнути шахрайства при пошуку роботи в Німеччині

Стати жертвою шахрайства при пошуку роботи можна і в Німеччині, якщо іноземець не знає законів та мови. Убезпечити себе можна так:

Щоб бути впевненим, що у трудовому договорі немає спірних моментів, варто звернутися до людини, яка добре володіє німецькою мовою.

Exit mobile version