Жага до квадратних метрів столичної квартири закінчилася…«підозрілим вогнищем»

Ціною  людського життя стали квадратні метри київської квартири. Вінницькі правоохоронці нещодавно розкрили вбивство 38-річного киянина, якого було вбито і спалено поблизу міста Хмільник. Про обставини цього злочину та його розкриття розказав на прес-конференції начальник Управління карного розшуку УМВС України у Вінницькій області Олександр Глянько. Більше місяця працювали оперативники над розкриттям  вбивства, яке викликало великий резонанс серед громадськості.

24 грудня  на «гарячу» лінію «102» зателефонував невідомий чоловік і повідомив, що поблизу міста Хмільник, в кюветі він виявив підозріле вогнище. На вказаному місці правоохоронці знайшли останки спаленого людського тіла. За попередніми даними, це міг бути чоловік віком 35-45 років і вагою понад 100 кг. Було встановлено, що його спочатку вбили, а потім облили тіло бензином і підпалили.  На кістці голені правої ноги правоохоронці виявили закріплену металеву пластину. Це свідчило про зроблену в минулому операцію на ногах  і саме завдяки цій пластині вдалося розкрити вбивство.

Як розповів Олександр Глянько,  упродовж місяця проводилася кропітка робота щодо встановлення особи покійного і обставин злочину. Оперативно-розшукова робота проводилася на території Хмільницького району, на території Вінницької області, в Києві та ще в п’яти  областях.  Місто Хмільник сьогодні відоме курортне місце і покійний чоловік міг приїхати як з іншої області, так і з іншої держави. На слід зловмисників правоохоронці вийшли в столиці. Пластина на нозі покійного була пронумерована і операцію щодо її встановлення зробили в Україні. В 2010 році  цю складну операцію зробив один з  київських хірургів. Його пацієнтом був  чоловік, який потрапив під колеса автівки. Незабаром оперативники встановили особу загиблого і осіб причетних до його смерті.

Покійним виявився непрацюючий 38-річний киянин. Чоловік проживав одиноко в однокімнатній квартирі. Він рідко виходив з власної оселі, вживав алкоголь і цілими днями дивився телевізор. Як стало відомо свого часу йому в спадок залишилася двокімнатна квартира в престижному районі столиці. Цей ласий кусок став спокусою для 52-річної жінки, яка була знайома  з покійними батьками молодого чоловіка і яка проживала поруч. В 2006 році вона разом з 43-річним знайомим організувала продаж його квартири, пообіцявши допомагати у житті. Чоловіка відселили в однокімнатну квартиру в іншому районі столиці, а різницю грошей благополучно присвоїли собі. Час від часу чоловіка провідували. Привозили алкоголь, їжу та речі з «секонд хенду». В минулому році він потрапив під колеса легкового автомобіля і зі зламаними ногами пробув тривалий час у лікарні. За весь цей час його знайома лише раз прийшла провідати. Лікування повність оплатив водій автівки. Озлоблений на байдужість своїх «благодійників» він почав  їм нагадувати про свою власність і про гроші за продаж квартири.  Це і стало вирішальним моментом в долі 38-річного киянина.  Чоловіка вирішили позбавити життя і привласнити ще й однокімнатну квартиру.

Виконавцем вбивства став другий з «благодійників» , 43-річний товариш жінки. Спочатку він власноруч придушив його у своїй автівц , а після цього вивіз за територію Київської області. Зупинку зробив поблизу курортного міста Хмільник. Тіло покійного він скинув у кювет, облив бензином і підпалив.

Наразі слідство  триває. Підозрюваного чоловіка і його 52-річну спільницю наразі затримано. За фактом навмисного вбивства порушено кримінальну справу за ст.115 Кримінального кодексу. Всі крапки у цій справі розставить суд, буде визначено вину кожного з учасників тяжкого злочину і відповідно міру покарання.

Руслан Каричинський, ВЗГ УМВС України у Вінницькій області

МВС України

You may also like...