У Шевченківському суді Києва чоловік підірвав гранату. Він загинув (оновлено)

На місці працюють правоохоронці.

Поліцейські отримали інформацію про те, що відбувся вибух у приміщенні суду в Шевченківському районі.

У Шевченківському суді Києва чоловік підірвав гранату (оновлюється)

Фото: eadaily.com

Про це повідомила пресслужба Нацполіції.

На даний час на місці працює слідчо-оперативна група, спецпризначенці, вибухотехніки та кінологи.

Фото: Грати

За попередньою інформацією, невстановлений наразі пристрій підірвав чоловік, якого доставили на засідання. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

“Встановлюються деталі. Зберігайте спокій і не наближайтеся до місця події. Дайте відповідним службам ефективно виконувати свою роботу”, – написав він.

За даними ЗМІ, вибух влаштував Ігор Гуменюк, який у 2015 році під Верховною Радою скоїв теракт.

Оновлено. Представник судової охорони заявив журналістам під Шевченківським райсудом Києва, що постраждалих від вибуху немає, інформує Бабель.

Київська міська військова адміністрація уточнила, що вибух стався у вбиральні.

Суддя-спікерка Шевченківського райсуду в Києві Фролова повідомила, що вибухи пролунали під час конвоювання Ігоря Гуменюка з зали суду. Сьогодні йому продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, передає “Суспільне”.

Підтвердити, що вибухи влаштував Гуменюк, поки не можуть, додала Фролова. За її словами, Гуменюк закрився в одному з приміщень суду, триває спецоперація.

Також ЗМІ повідомляють про повторний вибух у приміщенні суду.

Оновлено. 19.35. Попередньо встановлено, що обвинувачений, якого доставили в суд для участі у судовому засіданні, перебуваючи у вбиральні, вчинив спробу втечі з-під варти. При цьому він використав невстановлений вибуховий пристрій, повідомив Офіс генпрокурора.

Наразі він зачинився в середині конвойного приміщення. Вживаються заходи для його затримання. Є інформація про двох постраждалих серед правоохоронців. Дані уточнюються.

Оновлено. 19.53. Правопорушник загинув на місці події. За попередньою інформацією, підірвав себе, повідомив міністр МВС Ігор Клименко.

Під час штурму приміщення поранені двоє бійців КОРДу. Їхні життя врятували щити, з якими рухалися спецпризначенці. // LB.ua

You may also like...