Матір відповідатиме за малолітнього «терориста», який налякав пасажирів столичного метро

На одній зі станцій столичного метро десятирічний хлопець кинув до вагона фільтруючо-поглинаючу коробку до протигаза. У такий спосіб школяр хотів пожартувати над пасажирами. Поліцейські склали адміністративний протокол у відношенні матері хлопця, а з «жартівником» провели профілактичну бесіду.

Подія сталася сьогодні вдень на одній зі станцій столичного метрополітену. У одному з месенджерів поширювалося відео, на якому пасажири масово виходять із вагона метро, через те, що невідомий вкинув у вагон невідомий предмет.

На місце події негайно прибули вибухотехніки Главку поліції та слідчо-оперативна група управління поліції в метрополітені. Спеціалісти обстежили предмет та встановили, що це фільтруючо-поглинаюча коробка до протигаза, яка не несе небезпеки.

Також, правоохоронці встановили «жартівника», який закинув предмет до вагона метро. Ним виявився неповнолітній 2014 року народження. Інспектори ювенальної превенції з’ясували, що у такий спосіб школяр хотів пожартувати над пасажирами (хтось його навчив і дав «міну»? – УК) та не задумувався про наслідки своїх дій.

У відношенні матері хлопця поліцейські склади протокол за ст. 184 КУпАП – невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей, а зі школярем провели профілактичну бесіду щодо недопущення подібних вчинків у майбутньому.

Поліцейські звертаються до батьків – приділяйте більше уваги своїм дітям, цікавтесь їхнім дозвіллям та роз’яснюйте які наслідки можуть бути у разі вчинення ними будь-яких правопорушень.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...